Foto: LETA

Šobrīd nebūtu jātērē enerģija Nacionālās attīstības plāna 2020 (NAP2020) revidēšanai, jo tajā ietvertās galvenās prioritātes ir vēl joprojām aktuālas un īstenojamas, piedaloties konferencē par NAP2020, norādījis premjers Māris Kučinskis (ZZS).

Uzrunājot konferences "Nacionālais attīstības plāns 2020 – pusceļā: vai Latvija sasniegs izvirzītos mērķus?" dalībniekus, Kučinskis norādīja, ka, lai Latvija piedzīvotu ekonomikas izrāvienu, svarīgi ir noteikt konkrētus mērķus, kā arī īstenot straujāku rīcību, lai tos sasniegtu.

Viņš atzina, ka savulaik, veidojot NAP2020, šis dokuments izvērties par daudz dažādu vēlmju sarakstu, jo katra nozare centusies panākt, lai tiktu tajā pieminēta, vienlaikus uzsverot, ka galvenie fokusi pēdējo gadu laikā nav zaudēti.

"Galvenie fokusi ir ietverti pašreizējās valdības rīcības plānā, kurš konsekventi tiek īstenots. Tiek realizēta izglītības reforma. Tāpat jau pagājušā gada sākumā tika noteikts, ka jāpanāk, lai iekšzemes kopprodukta pieaugums Latvijā būtu 5% apmērā, un tas tiek mērķtiecīgi īstenots," skaidroja Kučinskis.

Tāpat Ministru prezidents pauda pārliecību, ka NAP2020 mērķu īstenošanā būtiskākie faktori būs produktivitāte un eksports.

NAP2020 ir augstākais nacionāla līmeņa vidēja termiņa plānošanas dokuments. Dokumenta mērķis ir vienoties par būtiskākajām vidēja termiņa prioritātēm, to rīcības virzieniem, mērķiem, kā arī to sasniegšanas rādītājiem.

Ziņots, ka piektdien Pārresoru koordinācijas centrs organizē diskusiju un konferenci par NAP2020, kura laikā tiek apspriests un diskutēts par rīcībpolitikas izvēlēm turpmākajiem trim gadiem un tiek iezīmēti izaicinājumi valsts attīstībai nākotnē. To ir iespējams vērot arī portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!