Foto: LETA
Plānots, ka Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes sēde notiks 17.aprīlī plkst.13 un tajā cīņā pret jaunajām psihoaktīvajām vielām apvienosies vairāku nozaru ministri, kā arī kārtībsargājošo iestāžu amatpersonas, informēja Iekšlietu ministrijā.

Padomes sastāvā ir iekšlietu ministrs, izglītības un zinātnes ministrs, labklājības ministrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, tieslietu ministrs, veselības ministrs, Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāra vietnieks, Nacionālā veselības dienesta direktors, Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes atbildīgā amatpersona narkotisko un psihotropo vielu nelegālās aprites apkarošanas jomā un Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes direktors.

Padome ir izveidojusi trīs pastāvīgas darba grupas. Viena no tām ir piedāvājuma samazināšanas darba grupa, kuras vadītājs ir VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes 2.nodaļas priekšnieks. Savukārt otra ir pieprasījuma samazināšanas darba grupa. Tās vadītājs ir VM Veselības aprūpes departamenta direktors. Kā trešā darba grupa izveidota informācijas analīzes darba grupa. To vadīs Slimību profilakses un kontroles centra Atkarības slimību riska analīzes nodaļas fokālā punkta vadītājs.

IeM norāda, ka padomes sēdē aicināti piedalīties arī Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!