Foto: DELFI
Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā līdz šim atklāti vairāk nekā 60 Covid-19 saslimšanas gadījumi, pirmdien medijus informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Kopš mācību gada sākuma vismaz viens Covid-19 saslimšanas gadījums ir atklāts 59 izglītības iestādēs, žurnālistiem norādīja Perevoščikovs. 13 mācību iestādēs konstatēti pieci vai vairāk saslimšanas gadījumi, tostarp astoņās iestādēs – inficējušies vairāk nekā 10 cilvēki.

Perevoščikovs skaidroja, ka šajos gadījumos notikusi slimības izplatīšanās iestāžu iekšienē. Kopumā līdz šim saistībā ar izglītības iestādēm ir inficējies 261 cilvēks: 156 izglītojamie un 105 darbinieki.

Viņš atzina, ka Natālijas Draudziņas vidusskolā tika veikta plaša testēšana – gan bērniem, gan vecākiem, gan skolotājiem. "Mūsu sliktākās aizdomas ir apstiprinājušās," atklāja Perevoščikovs, piebilstot, ka par kontaktpersonām tiek uzskatīta visa skola. Visticamāk, ka rīt inficēto skaits tur būs vēl lielāks, jo vēl nav saņemti visi testu rezultāti no laboratorijas, atklāja Perevoščikovs.

Tāpat ir zināmi arī sekundārie inficēšanās gadījumi - ģimenes locekļiem. Viņš uzsvēra, ka visiem skolas skolēniem un darbiniekiem jāievēro mājas karantīna.

Kopumā aizvadītajā nedēļā ar izglītības iestādēm saistīts 31,4% inficēšanās gadījumu.

Nedēļas laikā kumulatīvais saslimšanas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Latvijā sasniedzis 51,8, savukārt Igaunijai šis rādītājs ir 50,6, bet Lietuvai - 62,2, medijiem atklāja Perevoščikovs.

Jau ziņots, ka pēc 29 Covid-19 pozitīvām analīzēm pedagogiem, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola piektdien pārgāja uz C mācību modeli jeb mācībām attālināti, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!