Foto: F64

Pēc 29 Covid-19 pozitīvām analīzēm pedagogiem, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskola pāriet uz C mācību modeli jeb mācībām attālināti, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Komunikācijas un sabiedrisko attiecību vadītāja Indra Vilde.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs valdības sēdē atklāja, ka izglītības iestādē ar Covid-19 inficējušies 29 pedagogi.

Lai izvairītos no plašākas Covid-19 infekcijas izplatības un nodrošinātu epidemioloģiskos piesardzības pasākumus, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments vērš uzmanību, ka skolām savā ikdienas darbā jāievēro Slimību un profilakses kontroles centra (SPKC) ieteikumus izglītības iestādēm.

"Aicinu visus Rīgas pašvaldības skolu vadītājus rūpīgi izvērtēt skolas pedagogu pulcēšanās nepieciešamību klātienē, izvēloties alternatīvus variantus – sanāksmes vai citas kopīgas aktivitātes organizēt attālināti, izmantojot citus saziņas līdzekļus. Būsim atbildīgi par savu un līdzcilvēku drošību un veselību", norāda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

Jau ziņots, ka kopš septembra sākumā vairāk nekā 47 mācību iestādēs ir konstatēts vismaz viens Covid-19 saslimšanas gadījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!