Septiņas kandidātvalstis NATO samitā Prāgā tiks uzaicinātas iestāties aliansē, šodien paziņoja kāda NATO amatpersona, kura vēlējās palikt anonīma. Tās varētu būt Baltijas valstis, Slovēnija, Slovākija, Rumānija un Bulgārija.
NATO samits notiks 21. un 22.novembrī. "Jūs esat lasījuši, tāpat kā es esmu lasījis, ka tās būs septiņas. Es to nevaru noliegt: domāju, ka tas ir apmēram tas, ko mēs gaidām," sacīja amatpersona.

Amatpersona piebilda, ka tiks saglabāts spiediens uz kandidātvalstīm panākt atbilstību militārajiem, ekonomiskajiem un sociālajiem kritērijiem arī pēc uzaicināšanas. "Savā būtībā tas ir politisks lēmums," sacīja amatpersona.

NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons pagājušo piektdien atteicās izteikt minējumus par uzaicināmo valstu skaitu, bet piebilda, ka tas būs no vienas līdz deviņām. Robertsons sacīja, ka šonedēļ uzklausīs katras dalībvalsts nostāju. "Lēmumu mēs zināsim īsi pirms samita, (..) lai saglabātu spiedienu uz kandidātvalstīm līdz pat pēdējai minūtei," sacīja Robertsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!