NATO ģenerālsekretāra vietnieki drošības un politikas jautājumos 14.- 16.februārī uzturēsies Latvijā, lai pārrunātu Latvijas 2001.gada plānu dalībai NATO, konsultētos ar ekspertiem par aizsardzības un ekonomikas attīstību, informācijas drošību un citiem jautājumiem.
Par to žurnālistus informēja Ārlietu ministrijas preses sekretāre Līga Bergmane.

NATO ģenerālsekretāra otrais vietnieks drošības jautājumos Holgers Pfeifers un otrais vietnieks politikas jautājumos Daniels Spekhars novērtēs Latvijas gatavību integrācijai NATO. Viesi konsultēsies ar aizsardzības, ārlietu, finansu jautājumu, Latvijas Bankas un Satversmes aizsardzības biroja ekspertiem.

Vizītes noslēgumā Spekharts un Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Māris Riekstiņš apkopos secinājumus par Latvijas 2001.gada plānu dalībai NATO.

Šonedēļ NATO delegācija ieradusies Igaunijā, kur vērtē tās rīcības plānu. Pēc tam šos ziņojumus apkopos, vērtējot katras valsts gatavību dalībai aliansē.

Patlaban nav skaidrības par alianses tālāku paplašināšanos - nākamajā gadā galotņu sanāksmē NATO valstu vadībai būs jāizšķiras par tālāko scenāriju, tomēr, kā atzinis Latvijas ārlietu ministrs, attieksme pret Baltijas valstīs šai sakarā nav viennozīmīga. Tomēr Latvijas amatpersonas solījušas, ka līdz šim laikam būs panākts būtisks aizsardzības budžeta pieaugums, kas ļautu valstij labāk sagatavoties NATO.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!