NATO ģenerālsekretārs Jāps de Hops Shēfers paziņojumā presei sirsnīgi apsveic Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu, informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.
NATO ģenerālsekretārs atzīmē, ka otrdien Maskavā Latvijas Ministru prezidents un Krievijas Federācijas premjerministrs parakstījuši nozīmīgu robežlīgumu starp abām valstīm.

Viņš sirsnīgi apsveicis Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu, novērtējot to kā svarīgu soli Latvijas un Krievijas attiecībās.

Ģenerālsekretārs izteicis cerību, ka šo līgumu drīz ratificēs Latvijas Saeima un Krievijas Valsts Dome.

Jau ziņots, ka otrdien Maskavā Krievijas valdības ēkā Latvijas Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) un Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs parakstīja jau 1997.gadā parafēto abu valstu robežlīgumu.

Līgums, kas tagad būs jāratificē abu valstu parlamentiem, paredz, ka agrākais Latvijas Abrenes apriņķis ietilpst Krievijas Federācijas teritorijā.

Pirms līguma parakstīšanas Kalvītis pauda cerību, ka līdz maijam būs iespējams ratificēt robežlīgumu Saeimā, un norādīja, ka sagaida arī Krievijas Valsts domes aktīvu rīcību robežlīguma ratifikācijas jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!