Foto: AFP/Scanpix

NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijas iznīcinātāji trešdien pacēlušies no Lietuvas Gaisa spēku Šauļu aviobāzes, lai Latvijas gaisa telpā pavadītu Lietuvas čārterreisu aviokompānijas "GetJet Airlines" pasažieru lidmašīnu, kas neuzturēja radiosakarus ar dispečeriem, ceturtdien apliecinājusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

"GetJet Airlines" lidmašīna "Boeing 737-300" veica reisu no Krakovas uz Helsinkiem Norvēģijas zemo izmaksu lidsabiedrības "Norwegian Air Shuttle" Īrijas meitasabiedrības "Norwegian Air International" uzdevumā.

Lietuvas portāls "15min.lt" vēsta, ka lidmašīnai sabojājusies radiosakaru sistēma, un šo informāciju portālam apliecinājusi lidsabiedrības pārstāve Silvija Jakiene, piebilstot, ka pašlaik tiek veikta izmeklēšana, lai noteiktu, kāpēc tā noticis.

Kā ziņu aģentūrai BNS atsūtītajā komentārā norādījusi Aizsardzības ministrijas pārstāve Asta Galdikaite, NATO patrulēšanas misijas iznīcinātāji rīkojušies saskaņā ar šādiem gadījumiem paredzēto standartprocedūru.

"Patrulēšanas misijas iznīcinātājiem jāpaceļas gaisā, lai identificētu un pavadītu lidmašīnu un garantētu drošu lidošanu citām šai rajonā esošajām lidmašīnām," viņa uzsvērusi.

Kad radiosakari atjaunojušies, lidmašīnas pavadīšana pārtraukta un patrulēšanas misijas iznīcinātāji atgriezušies bāzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!