Foto: Latvijas armija

NATO kolektīvās drošības centienu īstenošanas mērķis ir panākt to, lai neviens neiedrošinātos pārkāpt mūsu robežas un aizskart kādas dalībvalsts suverenitāti, šodien Ādažos atklājot starptautiskais vingrinājums "Operation Summer Shield XII", sacīja NATO Apvienoto spēku pavēlniecības štāba Brunsumā komandieris ģenerālis Hanss Lotārs Domroze.

Viņš norādīja, ka "mēs šodien varam vērot neko citu kā vien labas un tradicionālas mācības, par kurām mums nav jāatvainojas". Vairāku valstu karavīri šeit atrodas, lai demonstrētu, ka NATO ir lielisku sabiedroto organizācija, piebilda ģenerālis.

Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks brigādes ģenerālis Juris Zeibārts norādīja, ka "Summer Shield" mācības notiek kopš 2004.gada un vērsa uzmanību, ka šogad Latvijā paredzētas vēl vairākas citas militārās mācības. To mērķis ir nodrošināt prasmes starptautisko un rietumu vērtību aizstāvēšanai. Viņš norādīja, "mēs ticam diplomātijai", taču diplomātiskajiem centieniem ir jābūt karavīru atbalstītiem.

Kā ziņots, Ādažu poligonā no svētdienas līdz 31.martam norisināsies Latvijas sadarbībā ar ASV vadītais starptautiskais kaujas atbalsta speciālistu un vienību apmācības vingrinājums "Operation Summer Shield XII", informēja Aizsardzības ministrija.

Gadskārtējais vingrinājums ir apvienotās sauszemes, gaisa un jūras spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Lietuvas, ASV, Vācijas, Luksemburgas un Kanādas, kopumā vairāk nekā 1100 karavīru.

Vingrinājums noritēs vairākās daļās. No 23. līdz 28.martam notiks teorētiskā un praktiskā apmācība, bet no 29. līdz 31.martam - lauka taktiskie vingrinājumi diennakts gaišajā un tumšajā laikā, kuros izmantos arī artilēriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!