NATO kandidātvalstu valdību vadītāju sanāksmes un Rīgas pilsētas svētku laikā šonedēļ noteikti lieli satiksmes ierobežojumi, tajā skaitā uz divām dienām tiks slēgta satiksme Vecrīgā un 11.novembra krastmalā.
Rīkojumu par satiksmes ierobežojumiem izdos Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks, no 3. līdz 7.jūlijam aizliedzot apstāties un stāvēt vairākās ielās Rīgas centrā un Vecrīgā, kā arī vairākās ielās satiksmi slēdzot pilnībā, informēja Rīgas domes informācija un sabiedrisko attiecību nodaļa.

No 4.jūlija plkst.15 līdz 6.jūlija plkst.22 satiksme pilnībā tiks slēgta Arhitektu un Inženieru ielā abpus Latvijas Universitātes centrālajai ēkai. Aizliegums neattieksies uz sabiedrisko transportu.

Doma laukumā 4.jūlijā būs aizliegta transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšana, kā arī satiksme. Savukārt satiksmi pilnībā slēgs Skārņu ielas posmā no Kaļķu līdz Jāņa ielai no 4.jūlija plkst.20 līdz 6.jūlija plkst.21, Doma laukumā no 5.jūlija plkst.8 līdz 7.jūlija plkst.0.00, Kaļķu ielas posmā no 11.novembra krastmalas līdz Rātslaukumam 5.jūlijā no plkst.7 līdz plkst.24, 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai no 5.jūlija plkst.20 līdz 7.jūlija plkst.12.

5.jūlijā no plkst.17 līdz plkst.24 un 6.jūlijā no plkst.8 līdz plkst.24 tiks slēgta visu veidu transportlīdzekļu satiksme Vecrīgā.

Naktī no 5. uz 6.jūliju firmas, kurām tiek veikta preču piegāde pie stacionāriem objektiem, iedzīvotājiem, speciālajam transportam, kas apkalpo viesnīcas, un inkasācijas transportam tiks atļauts iebraukt Vecrīgas teritorijā no plkst.24 līdz plkst.8.

No 5.jūlija plkst.20 līdz 7.jūlijam plkst.8 Eksporta ielas posmā no Hanzas līdz Muitas ielai un Krasta ielas posmā no Salu tilta līdz 11.novembra krastmalai tiks aizliegta to smago transportlīdzekļu satiksme, kuri brauc uz ostu un no ostas.

Transportlīdzekļiem, izņemot operatīvo un ar speciālām Drošības policijas caurlaidēm apgādāto transportu, apstāties un stāvēt būs aizliegts virknē Rīgas centra un Pārdaugavas ielu. Nepieciešamības gadījumā atstātie transportlīdzekļi tiks pārvietoti ar autoevakuatora palīdzību.

3.jūlijā šie aizliegumi darbosies no plkst.15 līdz plkst.23 Pils ielas posmā no Doma laukuma līdz Pils laukumam ielas labajā pusē un Jēkaba ielas posmā no Doma laukuma līdz Mazajai Pils ielai ielas kreisajā pusē.

4.jūlijā stāvēšanas aizliegumi noteikti no plkst.7 līdz plkst.17.30 - Bruņinieku ielā pretī 47.namam, no plkst.7 līdz plkst.19.30 - Šķūņu un Skārņu ielā, Mārstaļu ielas posmā no Audēju līdz Kungu ielai, Peitavas ielā, Kungu ielas posmā no Audēju līdz Mārstaļu ielai, no plkst.7 līdz plkst.22 - Kuģu ielas posmā no Trijādības līdz Staraja Ruses ielai, Trijādības un Pils ielā, Smilšu ielas labajā pusē virzienā no Basteja bulvāra līdz Doma laukumam, Meistaru un Kalēju ielā, Elizabetes ielas posmā no Baznīcas ielas līdz Brīvības bulvārim, Reimersa ielas kreisajā pusē virzienā no Raiņa līdz O.Kalpaka bulvārim, Aspazijas bulvāra posmā no Kaļķu ielas līdz restorānam "Senā Rīga", Arhitektu ielā un Inženieru ielā, kā arī no plkst.7 līdz plkst.23 - Pils ielas posmā no Doma līdz Pils laukumam ielas labajā pusē un Jēkaba ielas posmā no Doma laukuma līdz Mazajai Pils ielai ielas kreisajā pusē.

5.jūlijā stāvēšanas aizliegumi būs no plkst.7 līdz plkst.12 - Pils ielas posmā no Doma līdz Pils laukumam ielas labajā pusē un pusē autostāvvietas pie Latvijas Nacionālās operas, no plkst.7 līdz plkst.23 Kuģu ielas posmā no Trijādības līdz Staraja Ruses ielai, Trijādības un Pils ielā, Smilšu ielas labajā pusē virzienā no Basteja bulvāra līdz Doma laukumam, Meistaru un Kalēju ielā, Elizabetes ielas posmā no Baznīcas ielas līdz Brīvības bulvārim, Brīvības bulvāra posmā no O.Kalpaka līdz Raiņa bulvārim, Reimersa ielas kreisajā pusē virzienā no Raiņa līdz O.Kalpaka bulvārim, Aspazijas bulvāra posmā no Kaļķu līdz Teātra ielai, Raiņa bulvāra posmā no Brīvības bulvāra līdz Kr.Barona ielai, Kr.Barona ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz Merķeļa ielai, Merķeļa ielas posmā no Kr.Barona līdz Inženieru ielai, Basteja bulvārī, Doma laukumā, Šķūņu, Skārņu un Kaļķu ielā, Kungu ielas posmā no Grēcinieku līdz Kaļķu ielai, Grēcinieku ielas posmā no 11.novembra krastmalas līdz Kungu ielai, Pils laukumā, Poļu gātē, Amatu un Zirgu ielā, Jēkaba ielas posmā no Torņa ielas līdz Doma laukumam un 11.novembra krastmalā posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

6.jūlijā aizliegumi darbosies no plkst.7 līdz plkst.22 Kuģu ielas posmā no Trijādības līdz Staraja Ruses ielai, Trijādības un Pils ielā, Smilšu ielas labajā pusē virzienā no Basteja bulvāra līdz Doma laukumam, Meistaru un Kalēju ielā, Elizabetes ielas posmā no Baznīcas ielas līdz Brīvības bulvārim, Brīvības bulvāra posmā no O.Kalpaka līdz Raiņa bulvārim, Reimersa ielas kreisajā pusē virzienā no Raiņa līdz O.Kalpaka bulvārim, Aspazijas bulvāra posmā no Kaļķu līdz Teātra ielai, Raiņa bulvāra posmā no Brīvības bulvāra līdz Kr.Barona ielai, Kr.Barona ielas posmā no Raiņa bulvāra līdz Merķeļa ielai, Merķeļa ielas posmā no Kr.Barona līdz Inženieru ielai, Basteja bulvārī, Doma laukumā, Šķūņu ielā, Skārņu ielā un Kaļķu ielā, Kungu ielas posmā no Grēcinieku līdz Kaļķu ielai, Grēcinieku ielas posmā no 11.novembra krastmalas līdz Kungu ielai, Pils laukumā, Poļu gātē, Amatu un Zirgu ielā un Jēkaba ielas posmā no Torņa ielas līdz Doma laukumam.

Ielās un vietās, kur noteikti satiksmes ierobežojumi, no 5.jūlija plkst.8 līdz 6.jūlija plkst.24, vadoties no operatīvā stāvokļa, tiks regulēta, ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu satiksme. Kopumā Rīgā transportlīdzekļu satiksme tiks regulēta atbilstoši nepieciešamībai.

No 6.jūlija plkst.15 līdz 7.jūlija plkst.1 tiks organizēta transportlīdzekļu stāvvieta Krasta ielā posmā no Salu tilta līdz 13. janvāra ielai abos virzienos.

5.jūlijā no plkst.15 līdz 23 firmām, kuras ekspluatē maksas autostāvvietas Grēcinieku ielā pie Melngalvju nama un firmām, kuras veic celtniecības darbus ap Rātslaukumu, būs jāpārtrauc maksas autostāvvietas darbība un celtniecības darbi. Tiks slēgtas arī stāvvietas Merķeļa ielas un Raiņa bulvāra posmos no Arhitektu līdz Inženieru ielai - 2.jūlijā no plkst.7 līdz plkst.13, 3.jūlijā no plkst.7 līdz plkst.15 un 7.jūlijā no plkst.7 līdz plkst.13.

Ļoti svarīgu personu (VIP) un delegāciju apkalpojošie transportlīdzekļi sanāksmes laikā no 3. līdz 7.jūlijam tiks novietoti pazemes autostāvvietā Kronvalda parkā.

5.jūlijā un 6.jūlijā sabiedriskā transporta pieturvieta Raiņa bulvārī pretī Latvijas Universitātes ēkai 3., 5., 19. maršruta trolejbusiem tiek pārcelta uz Raiņa bulvāri pretī Francijas vēstniecībai, bet 1., 9., 14., 16., 21., 32., 50. maršruta autobusiem un 4. un 17. maršruta trolejbusiem - uz Brīvības bulvāri pretī 51.pasta nodaļai.

Tāpat noteiktas arī izmaiņas tramvaju un trolejbusu kustībā. 5.jūlijā no plkst.12 līdz plkst.22 un 6.jūlijā no plkst.8 līdz plkst.14 tiks slēgta trolejbusu pieturvietu Inženieru ielā, bet trolejbusi 15.maršrutā kursēs no Ķengaraga pa maršrutu līdz Centrāltirgum un atpakaļ, 20.maršrutā - no Latvijas Televīzijas centra pa maršrutu līdz Centrāltirgum un atpakaļ, 24.maršrutā - no AS "Dzintars" pa maršrutu līdz Centrāltirgum un atpakaļ.

No 5.jūlija plkst.18 līdz 6.jūlijam plkst.1 trolejbusi 6.maršrutā kursēs no Stradiņa slimnīcas pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk līdz 2.trolejbusu parkam un atpakaļ, 8.maršrutā - no Ābolu ielas pa maršrutu līdz Jelgavas ielai, tālāk līdz 2. trolejbusu parkam un atpakaļ, 9.maršrutā - no Iļģuciema pa maršrutu līdz Uzvaras bulvārim, tālāk līdz 2. trolejbusu parkam un atpakaļ.

No 5.jūlija plkst.18 līdz 6.jūlija plkst.1 pasažieriem, kuri iegādājušies braukšanas biļetes 6., 8. un 9. maršruta trolejbusos, būs atļauts tās izmantot braukšanai 2., 4., 5. un 10. maršruta tramvajos pāri Akmens tiltam līdz pieturai "Grēcinieku iela", bet pasažieriem, kuri iegādājušies braukšanas kartes minētajos trolejbusu maršruta trolejbusos, - arī braucienam no pieturas "Grēcinieku iela" līdz pieturai "Slokas iela".

Autobusu parkiem "Imanta" un "Tālava" un Tramvaju un trolejbusu pārvaldei 5. un 6.jūlijā uzdots pilsētas sabiedriskā transporta satiksmi no pilsētas centra nodrošināt līdz plkst.1. Privātie pasažieru komercpārvadātāji iespēju robežās aicināti organizēt pasažieru pārvadājumus līdz plkst.3.

Sakarā ar sanāksmi tiks mainīti arī SIA "Hoetica" bezkonteineru atkritumu izvešanas grafiki Centra rajona maršrutā. 5.jūlijā vakara grafiks mainīts uz 6.jūliju laikā no plkst.1 līdz plkst.8, bet 6.jūlija vakara grafiks - uz 7.jūliju laikā no plkst.1. Pasākumu laukumos uzstādīto papildus atkritumu tvertņu un konteineru izvešanu Vecrīgas teritorijā organizēs no 5.jūlija plkst.24 līdz 6.jūlija plkst.8 un no 6.jūlija plkst.24.

Laikā no 4. līdz 7.jūlijam uzdots pārtraukt visu veidu plānotos remonta un celtniecības darbus Inženieru un Arhitektu ielā, kā arī uz un zem visiem tiltiem pār Daugavu. Nepieciešamie darbi avārijas gadījumā būs jāsaskaņo ar Drošības policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!