Septembrī Naturalizācijas pārvaldes (NP) reģionālajās nodaļās saņemti 2112 naturalizācijas iesniegumi, kas ir vislielākais mēnesī saņemto iesniegumu skaits visos desmit pārvaldes pastāvēšanas gados.
Kā norādīja NP preses sekretāre Līga Lukšo, pārvaldes apkopotie dati liecina par naturalizācijas tempa pieaugumu visa gada garumā.

Arī vasarā, kas tradicionāli ir "klusāks" periods, bija vērojama augstāka iedzīvotāju aktivitāte nekā iepriekšējos gados. Salīdzinot ar iesniegumu skaitu 2003.gada vasarā, šogad tas bija divas ar pusi reizes lielāks.

Šā gada deviņos mēnešos NP reģionālajās nodaļās saņemti 14 789 iesniegumi, kas ir par 3500 vairāk nekā visā 2003.gadā kopā.

Atskatoties uz iepriekšējiem gadiem, lielākā iedzīvotāju aktivitāte bija vērojama 1999.gadā, kad krasu iesniegumu skaita palielināšanos izraisīja "naturalizācijas logu" atcelšana Pilsonības likumā.

2004.gadā palielinājusies arī iedzīvotāju interese sniegt iesniegumus par Latvijā pēc 1991.gada 21.augusta dzimuša bezvalstnieku vai nepilsoņu bērna atzīšanu par Latvijas pilsoni.

Septembrī saņemti 174 iesniegumi, šogad vidēji mēnesī tiek iesniegti 200 iesniegumi. Salīdzinājumā 2003.gadā vidēji mēnesī saņemti 30 iesniegumi, 2002.gadā - 21 iesniegums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!