Lai optimizētu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) funkciju izpildi un ievērotu valdības prasības ievērojami samazināt budžeta izdevumus, no 8.jūnija tiek kardināli reorganizēta PMLP struktūra, portālu „Delfi” informēja PMLP Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Laura Karnīte. Plānots samazināt štata vienības un likvidēt atsevišķas nodaļas.

Strukturālā reforma neietekmēs PMLP sniegto pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, jo tiks saglabātas visas teritoriālās nodaļas. Tāpat kā līdz šim PMLP pakalpojumus varēs saņemt četrās nodaļās Rīgā un 26 nodaļās Latvijas lielākajās pilsētās un rajonos.

Taču optimizācijas rezultātā līdzšinējo 22 centrālo struktūrvienību skaits saruks līdz 12 un uz pusi samazināsies vadošo darbinieku skaits. Salīdzinot ar 2008.gadu štata vietu skaits PMLP samazināts par 12,5 %.

Veicot iestādes pārstrukturēšanu, izveidoti četri departamenti – Bēgļu lietu departaments, Iedzīvotāju reģistra departaments, Personu apliecinošu dokumentu departaments un Administratīvais departaments, kā arī piecas nodaļas, kas organizēs migrācijas politikas, Eiropas Savienības un juridiskos jautājumus - Migrācijas nodaļa, Uzturēšanās atļauju nodaļa, Juridisko un Eiropas lietu nodaļa, Projektu un starptautiskās sadarbības nodaļa un Personu statusa kontroles nodaļa.

Savukārt PMLP priekšnieka tiešā pakļautībā būs Līgumu pārvaldības nodaļa, Finanšu un uzskaites nodaļa, Personāla nodaļa, priekšnieka palīgs preses un sabiedriskajos jautājumos un 30 PMLP teritoriālās nodaļas.

Reorganizācijas rezultātā tiks likvidēta Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa un Iekšējā audita nodaļa.

PMLP struktūras reorganizācija ir tikai viena no daudzajām aktivitātēm, kas kopš pērnā gada beigām veikta budžeta līdzekļu taupības nolūkos. Jau vēstīts, ka kopš maija PMLP divas piektdienas mēnesī ir slēgta, savukārt atlikušajās piektdienās ir slēgtas atsevišķas struktūrvienības un nodaļas, kuru darbinieki atrodas bezalgas atvaļinājumā. Tāpat veikti pasākumi, lai būtiski samazinātu izdevumus precēm un pakalpojumiem.

Šo pasākumu rezultātā PMLP darbinieku atlīdzība salīdzinot ar 2008.gadu ir samazinājusies par 24%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!