Foto: LETA

Neatliekamā medicīniskā palīdzības dienesta (NMPD) mediķi dažkārt uz izsaukumiem dodas nepilnā sastāvā saistībā ar trūkstošo darbinieku skaitu, kuru nevar palielināt, jo dienesta algu fonds to neatļauj, pastāstīja NMPD vadītājs Armands Ploriņš.

Ploriņš stāstīja, ka algu fonds nav piesaistīts darbinieku slodzēm, tāpēc rodas situācijas, kad uz izsaukumu dodas viens mediķis, lai vispār nodrošinātu pakalpojumu.

Viņš uzsvēra, ka dienesta budžets nav palielināts, tāpēc arī algu fonds nekļūst lielāks un algas esošajā līmenī var izmaksāt tikai konkrētam skaitam darbinieku. Līdz ar to arī netiek algoti jauni darbinieki, lai visos gadījumos uz izsaukumiem dotos pilnībā nokomplektēta mediķu brigāde.

Savukārt tukšās vakances, kuras dienests nespētu nodrošināt ar atalgojumu, tiek paturētas, jo "vietu vieglāk ir atstāt, nekā radīt to no jauna, ja nu gadījumā kādreiz piešķir lielāku finansējumu", piebilda Ploriņš.

Kā ziņots, veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) solījis ietaupīto naudu, kas radīsies, atsakoties no ātrās palīdzības mašīnu nodrošināšanas ārpakalpojumā Rīgas reģionam, nākotnē novirzīt NMPD darbinieku algu fondam.

16.janvārī, tiekoties ar NMPD arodorganizāciju pārstāvjiem, Belēvičs solīja, ka risinās zemo algu jautājumu dienestā un septiņi miljoni eiro, kurus valsts ietaupīs, atsakoties no ātrās palīdzības mašīnu nodrošināšanas Rīgas reģiona centram ārpakalpojumā septiņu gadu periodā, tiks piešķirti dienesta darbinieku algu fondam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!