Foto: Publicitātes foto

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (VL-TB/LNNK) nav iebildumu, ka ar "Rīdzinieka karti" varēs saņemt atlaides konkrētās pašvaldības iestādēs.

Katrai pašvaldībai ir tiesības normatīvo aktu robežās veidot savu saimniecisko dzīvi, kā pašvaldība to uzskata par pareizu, nostāju pauda Naudiņš. Vienlaikus gan ir jāņem vērā, lai cenu starpība, kāda jāmaksā kartes turētājiem un kāda ir tiem, kuriem kartes nav, ir saprāta robežās un atšķirība nav pārāk liela.

"Šajā ziņā Rīgas mēram ir jābūt atbildīgam pret pārējiem valsts iedzīvotājiem," noteica ministrs. Tomēr viņš uzskata, ka pašvaldībām nevajadzētu baidīties no savu ieceru īstenošanas, ja vien nenotiek tieša iejaukšanās uzņēmējdarbībā un netiktu degradēta esoša biznesa vide. Turklāt dažādas atlaides konkrētām iedzīvotāju grupām pakalpojumu saņemšanai ir arī citās pašvaldībās, piebilda Naudiņš.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija gan izvērtēs pašvaldības saistošos noteikumus, tomēr Naudiņš negrasās prasīt kādus papildu paskaidrojumus.

Jau ziņots, ka no 1.jūlija Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem, kuri saņēmuši "Rīdzinieka karti", būs pieejamas atlaides Rīgas pašvaldības trīs lielākajās ārstnieciskā profila kapitālsabiedrībās "Rīgas 1.slimnīca", "Rīgas 2.slimnīca", kā arī "Rīgas Dzemdību nams", savukārt ieeja zoodārzā rīdziniekiem būs par vienu eiro lētāka nekā citiem, informēja Rīgas domē.

Rīgas 1.slimnīcā dienas stacionārā rīdzinieki par gultas dienām un anestezioloģijas pakalpojumiem maksās par 10% mazāk, tāpat arī operācijas būs līdz 10% lētākas atkarībā no to sarežģītības. Ambulatorie apmeklējumiem poliklīnikā - speciālistu konsultācijām un manipulācijām - "Rīdzinieka kartes" turētāji saņems 5% atlaides, tāpat arī izmeklējumiem - endoskopijai, datortomogrāfijai, doplerogrāfijai un citiem pakalpojumiem, kuru cena ir virs 50 eiro, atlaide būs 5%.

Atlaides neattieksies uz stomatoloģijas, rehabilitācijas pakalpojumiem, oftalmoloģijas dienas stacionāru, apmaksu par nakti dienas stacionārā un sociālajām gultām.

Rīgas 2.slimnīca piedāvās 5% atlaidi maksas medicīniskajiem pakalpojumiem - funkcionālās diagnostikas izmeklējumiem, fizikālai terapijai, kustību terapijai, masāžai, solārijam, kaula blīvuma noteikšanai, diennakts aprūpes pacientiem.

Rīgas Dzemdību namā rīdziniecēm būs 5% atlaide maksai par paaugstināta servisa palātām, kas ir maksas pakalpojums servisa pakalpojumu jomā.

Savukārt Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs piedāvās atlaidi viena eiro apmērā no pamatcenas pieaugušajiem, senioriem, skolēniem, studentiem, pastāvīgo atlaidi visa kalendārā gada garumā akciju piedāvājumiem iepriekš saskaņotos periodos īpašiem pasākumiem pilsētā un zooloģiskajā dārzā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!