Foto: LETA

Rīgas dome plāno līdz februāra beigām iesniegt Centrālajā Finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) VEF kultūras pils restaurācijas projektu, lai no Eiropas Reģionālās attīstības fonda iegūtu projektam trūkstošo līdzfinansējumu 4,25 miljonu eiro apmērā.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas deputāti šodien sēdē skatīja jautājumu par projekta "VEF kultūras pils Ropažu ielā 2, Rīgā, restaurācijas un infrastruktūras uzlabošanas, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu" īstenošanu.

Komiteja atbalstīja iesnieguma sagatavošanu CFLA līdzfinansējuma 4,25 miljonu eiro apjomā saņemšanai.

Projekts tiks sagatavots pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem "Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu" īstenošanas noteikumi" un šo noteikumu grozījumiem.

VEF kultūras pils renovācijas kopējais finansējums plānots 11,83 miljonu eiro apmērā ar pievienotās vērtības nodokli. No tā Rīgas domes finansējums ir 5,57 miljoni eiro. 2 miljonus eiro Īpašumu departaments ieguva Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas administrētajā atklātajā konkursā "Siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšana valsts nozīmes aizsargājamos arhitektūras pieminekļos", bet atlikušos 4,25 miljonus eiro plāno iegūt no ERAF.

Ēkas rekonstrukciju paredzēts pabeigt šī gada oktobrī, lai 18. novembrī to varētu atklāt.

Jau ziņots, ka ieplānotos pārbūves darbus veic SIA "Velve", ar ko Īpašumu departaments pērnā gada 10. februārī parakstīja līgumu par VEF Kultūras pils pārbūves un renovācijas darbu veikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!