Foto: LETA

Koncernam "Latvijas Dzelzceļš" Daugavpils novada Naujenes pagastā notikusī dzelzceļa avārija radījusi aptuveni miljona latu zaudējumus, pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdis Uģis Magonis.

Viņš arī uzsvēra, ka sliedes avārijas vietā tikušas pārbaudītas tā, kā to nosaka normatīvie akti. Tagad tikšot vērtēts, cik kvalitatīvi pārbaude veikta.

Šajā posmā remontdarbi tikuši ieplānoti, taču noslodzes dēļ nav paspēts tos veikt.

Kā uzsvēra Magonis, "ja vedam vairāk kravas un iekavējas remontdarbi, tas nav iemesls, lai būtu avārijas". Viņš skaidroja, ka infrastruktūras stāvoklis var būt labāks un var būt sliktāks, un, ja tas ir sliktāks, tad "jābrauc ar mazāku ātrumu".

Magonis par muļķībām nosauca versiju, ka avārijā būtu vainojami koka gulšņi. "Tas, vai gulšņi ir no koka vai betona, nav arguments. Ar laiku, protams, ir plāns nomainīt esošos ar betona gulšņiem, bet to darām pakāpeniski un tas nav avārijas iemesls," uzsvēra uzņēmuma vadītājs.

Jau ziņots, ka svētdien ap plkst.22.10 apmēram vienu kilometru aiz Kraujas stacijas negadījuma rezultātā no sliedēm noskrēja 17 kravas vagoni. No pieciem vagoniem noplūda minerālsmērviela un tehniskais šķīdinātājs.

Naktī veikti nepieciešamie remontdarbi un šodien atjaunota vilcienu kustība posmā Daugavpils-Indra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!