Foto: Kadrs no video
Pirmdienas, 21. janvāra rīts zemnieku saimniecībā "Sporas" Naukšēnos sācies ar nepatīkamu pārsteigumu – dzīvnieku novietnē iekļuvis kāds plēsējs un nobeidzis teļu, daļu apēdis un pārējo paslēpis salmos, raksta portāls "la.lv".

Saimniecības vadītāja stāstījusi, ka runājusi ar apkaimes medniekiem, kuri bijuši neizpratnē – vilka ieradumos neesot plēst kūtī esošus lopus.

Savukārt Valsts mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks Jānis Ozoliņš skaidrojis, ka attēlā redzamais dzīvnieks, visticamāk, nav vilks. Tas, iespējams, ir šakālis.

Lai to noskaidrotu, no koduma vietas esot paņemti paraugi un tiks veiktas ģenētiskās analīzes. Turklāt dzīvnieks sirgst ar kašķi, secinājis eksperts.

Mediji iepriekš ziņojuši, ka šakāļi Latvijas mežos vairs nav retums.

Kā LNT Ziņām skaidrojusi Latvijas Dabas muzeja pedagoģe Una Bērziņa, 2014. gadā Latvijā tika nomedīts pirmais šakālis. Savukārt 2015. gada ziema bija pirmā sezona, kad šakāļu medīšana bija oficiāli atļauta un mednieki nošāva piecus rūsganos plēsējus.

"Visi ir nomedīti Jelgavas apkārtnē. Bet ir manīti arī Limbažu pusē, Vidzemē, bet tur neviens nav nomedīts," stāstīja VMD medību daļas vadītājs Valters Lūsis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!