Foto: Edijs Pālens

Patlaban nav nekādas nojausmas par to, kāda varētu būt pedagogu alga līdz ar jaunā mācību gada sākumu, atzina Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Viņa norādīja, ka patlaban Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) atturas izpaust kādus skaitļus un LIZDA šādu pozīciju respektē.

"Mums tika palūgts pagaidīt līdz aprīļa sākumam. Es saprotu ministriju - atkal būtu tā, ka iedotu mums kaut ko pusgatavu, un tad viss notiktu kā parasti. Mūsu pārliecība ir tāda, ka pašlaik jābūt pacietīgiem," sacīja Vanaga.

LIZDA sola vērtēt piedāvājumu tad, kad ministrija to arodbiedrībai iesniegs. Vanaga gan uzsver, ka LIZDA "nepārprotami Šadurskim teikusi, ka no saviem uzstādījumiem neatkāpsies".

"LIZDA nepiekāpsies, lai tikai spētu apgūt budžetā iezīmētos deviņus miljonus eiro. Mēs sistemātiski uzsveram grafika nepieciešamību. Saliekam prioritātes - pirmsskola, augstākā izglītība un zinātne. Tās ir jomas, kur jautājumu risināšana ir akūta. Lai viņi rēķina un plāno, mēs gaidīsim," atkārtoti norādīja Vanaga.

Kā ziņots, Šadurskis solījis normatīvo aktu grozījumus arodbiedrībai prezentēt aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!