Foto: LETA

"Nav noticis nekāds terorakts un nekāda ļaunprātība – tas ir nelaimes gadījums, kāds var notikt jebkurā ēkā – arī baznīcā," svētdien "Facebook" Baldones pilsētas un pagasta iedzīvotāju forumā rīta pusē luterāņu baznīcā notikušo ugunsgrēku komentējis draudzes mācītājs Juris Morics.

Viņš raksta, ka svētdien Baldones baznīcā dievkalpojuma laikā notika ugunsgrēks. "No skursteņa bēniņos aizdegās jumta konstrukcijas un bēniņu grīda vienā baznīcas stūrī," viņš norāda.

Mācītājs savā ierakstā arī pateicas Baldones ugunsdzēsējiem par operatīvo un ļoti profesionālo rīcību.

"Ugunsgrēks ir nodzēsts. Tagad būs jāveic bojājumu apsekošana un remontdarbi. Kādu laiku diemžēl baznīcu nevarēsim izmantot," viņš norāda.

Tāpat mācītājs raksta, ka ugunsdrošības noteikumi tika ievēroti un sertificētu skursteņa apkope ir savlaicīgi veikta.

Jau ziņots, ka svētdien dievkalpojuma translācijas laikā Baldones luterāņu baznīcā izcēlās ugunsgrēks. Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā tika translēta tiešraide no dievkalpojuma Baldones baznīcā.

Pēc mirkļa operators pagrieza kameru uz griestiem, kur lejup gāzās liesmas. Baznīcas jumta konstrukcija dega 165 kvadrātmetru platībā un pirms ugunsdzēsēju ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Ugunsgrēks tika lokalizēts. Cietušo ugunsgrēkā nav.

Ņemot vērā, ka uguns izcēlās jumtā pie skursteņa un tuvumā neviena neesot bijis, cilvēkiem tiešu draudu Baldones baznīcas ugunsgrēkā nebija, pastāstīja notikuma aculieciniece. Viņa skaidroja, ka dievkalpojuma laikā baznīcā esot bijis maz cilvēku.

Arī balkonā, kas bijis vistuvāk liesmām cilvēku neesot bijis. Līdz ar to liesmas tiešu apdraudējumu cilvēkiem neradīja.

Šī 1824. gadā celtā baznīca ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, liecina publiski pieejamā informācija.

Pašreizējā baznīca celta no 1823. līdz 1824. gadam, 1930. gadā tika pabeigti plaši baznīcas remontdarbi. Latvijas PSR laikos baznīcas ēkā iekārtoja plastmasas un gumijas izstrādājumu ražošanas apvienības "Ausma" filiāli, bet ēka pagājušā gadsimta nogalē atguva savu funkciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!