Foto: LETA

Lai gan situācija kaimiņvalstī Lietuvā saistībā ar nelegālajiem migrantiem katru dienu saasinās, uz Latvijas-Baltkrievijas robežas nav novērots nelikumīgo robežšķērsotāju skaita pieaugums, portālam "Delfi" norādīja Valsts robežsardzes pārstāve Kristīne Pētersone.

Pētersone norāda, ka riski uz robežas joprojām saglabājas augsti — dienesti seko līdzi situācijai uz Lietuvas robežas, taču migrantu pieplūdums uz Latvijas-Baltkrievijas robežas nav novērots.

Vienlaikus robežsardze ir pastiprinājusi Latvijas-Baltkrievijas robežas uzraudzību — mobilizējusi robežsardzes resursus un lūgusi atbalstu Nacionālajiem Bruņotajiem spēkiem.

Tādējādi katru dienu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas papildus robežsargiem atbalstu sniedz 24 zemessargi un četri "Frontex" eksperti ar diviem transportlīdzekļiem.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) trešdien, 4. augustā, tiksies ar iekšlietu ministri Mariju Golubevu (AP), finanšu ministru Jāni Reiru (JV) un ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV), lai pārrunātu aktuālos Austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus un tam nepieciešamo finansējumu.

Golubeva ziņos par situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas un nepieciešamajiem soļiem, lai paātrinātu Austrumu robežas nostiprināšanas pasākumus.

Kā ziņots, nelegālo migrantu plūsma pāri Lietuvas un Baltkrievijas robežai pēdējā laikā krasi pieaug. Kopš šā gada sākuma aizturēto nelegālo imigrantu kopskaits pārsniedzis 3500.

Lielākā daļa nelegālo migrantu vēlas caur Lietuvu nokļūt Rietumeiropas valstīs. Lietuvas amatpersonas norāda, ka Baltkrievijas režīms apzināti veicina migrantu plūsmu pāri abu valstu robežai, jo Lietuva atbalsta Baltkrievijas demokrātisko opozīciju un ir sniegusi patvērumu tās līderei Svjatlanai Cihanouskai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!