Foto: LETA
Biedrības "9.maijs.lv" pasākumos ik gadu bijusi ļoti laba sadarbība ar drošības iestādēm, tādēļ nav pamata bažīties par iespējamām provokācijām, sacīja biedrības priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks (SC).

Viņš sacīja, ka nevar plaši komentēt Ministru prezidentes teikto par gaidāmajām provokācijām, jo viņa nepamatoja šos izteikumus. Tomēr viņš norādīja, ka biedrība ik gadu rīko kara upuru piemiņas un nacisma sagrāves pasākumus, cieši sadarbojoties ar drošības iestādēm. "Pasākums notiks jau septīto gadu, un nekad iepriekš nav bijis problēmu ne organizējot, ne rīkojot," skaidroja Baraņņiks.

Viņš uzsvēra, ka katru gadu pēc pasākumiem biedrība izsaka pateicību Valsts policijai par efektīvo sadarbību. "Nav šaubu, ka arī šogad viss būs droši," pauda biedrības vadītājs.

Drošības iestādēm ir informācija par iespējamām provokācijām 9.maija pasākumos, intervijā telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" atzina Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Viņa pauda gandarījumu, ka 16.martā provokācijas tika novērstas, bet priekšā vēl esot 9.maijs un drošības iestādes strādājot.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldībā saņemti vairāki pieteikumi pasākumiem 9.maijā.

8.maijā un 9.maijā no plkst.9 līdz 21 pasākumus Uzvaras parkā pieteikusi biedrība "9.maijs.lv". 8.maijā viņi pieteikuši publisku pasākumu Otrā pasaules kara upuru piemiņai, bet 9.maijā - svinības par godu nacisma sagrāvei.

Biedrības pasākums ir pieteikts likumā noteiktajā kārtībā un pašlaik ir saskaņošanas procesā, informēja Rīgas domes pārstāvis Uģis Vidauskis.

Savukārt 9.maijā no plkst.00 līdz 24 sapulci pie Uzvaras pieminekļa pieteikusi privātpersona Kristaps Kašs. Pieteicējs norādījis, ka šajā laikā plāno izstādi, kuras laikā skaidros, ko "patiesībā nozīmē 1945.gada 9.maijs".

Arī "Latvijas Antinacistiskās komitejas" pārstāvis Aleksejs Šaripovs Rīgas domē pieteicis sapulci un gājienu 9.maijā Otrajā pasaules karā kritušo upuru piemiņai.

Gājiens pieteikts no plkst.13 līdz 14. Plānots, ka pasākumā piedalīsies ap 100 cilvēku. Viņi paredzējuši doties gājienā no pieminekļa 1905.gada cīnītājiem 11.novembra krastmalā uz Uzvaras parku.

Vidauskis jau iepriekš sacīja, ka pašvaldības rīcībā nav informācijas, kas liktu veikt kādas ierobežojošas darbības pieteikto pasākumu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!