Lai arī no 2000. gada 1. janvāra skolotājiem jāsāk izmaksāt algu piemaksas, pagaidām nav izstrādāti noteikumi un kārtība, kādā tās tiks veiktas.
"Pašreiz ir radusies īpatnēja situācija, ka nekur nav noteikts, kas regulē pedagogu algu izmaksas.. Pedagogs nevar iziet klasē, ja nezina, kā viņam maksās," sacīja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāja Astrīda Harbaceviča.

Jau ziņots, ka izglītības darbinieku algu palielinājumam nākamajam gadam piešķirti 8,24 miljoni latu. Saeima nolēma, ka līdz nākamā gada 1.martam jāizstrādā algu reformas grafiks. Tomēr piemaksas būtu jāsāk izmaksāt no 1.janvāra, uzskata LIZDA priekšsēdētāja.

Pagaidām Izglītības un zinātnes ministrija izstrādā algu izmaksas grafiku, stāstīja Harbaceviča. Darba grupā ir iekļauti arī divi LIZDA pārstāvji. Tomēr "pagaidām grafika izstrāde ir stipri iekavējusies", viņa uzskata.

Pēc pēdējās tikšanās ar premjeru Andri Šķēli 26.novembrī - dienā, kad bija iecerēts rīkot atkārtotu vairāku dienu skolotāju streiku, Harbaceviča no premjera teiktā ir sapratusi - ja grafiks tiks izveidots līdz 1. janvārim, tad skolotājiem algu palielinājumu izmaksās no nākamā gada pirmajām dienām.

"Es sapratu, ka algu piemaksas ir atkarīgas no reformas grafika, tomēr tā izstrāde virzās ļoti lēni uz priekšu," sacīja LIZDA priekšsēdētāja.

Harbacēviča arī atgādināja, ka pirmsstreika izlīgšanas komisijā ar Izglītības un zinātnes ministriju tika panākta vienošanās, ka algu piemaksas izmaksās no 1.janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!