Foto: Reuters/Scanpix

Patlaban Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav ziņu, ka sestdien Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā notikušajos terorisma incidentos būtu cietuši Latvijas iedzīvotāji, informēja ministrijas Konsulārajā departamentā.

Pēc departamentā paustā, īsi pēc notikušā ĀM sazinājās ar kolēģiem Londonā, kuri sacīja, ka patlaban nav informācijas, ka incidentos būtu cietis kāds Latvijas valstspiederīgais.

Vienlaikus tika norādīts, ka pašlaik tiek sekots līdzi aktuālākajai informācijai saistībā ar incidentiem, lai pārliecinātos, ka tajos nav cietis kāds Latvijas iedzīvotājs.

Visi, kuru rīcībā ir kādas ziņas par cilvēkiem, kas varētu būt cietuši incidentos Londonas centrā vai kuriem ir nepieciešama palīdzība, aicināti zvanīt uz ĀM Konsulārā departamenta diennakts tālruņa numuru ārkārtas situācijām +371 26 33 77 11 vai tālruni Lielbritānijā +44 77 70 613 540.

Kā ziņots, Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas centrā sestdienas vakarā notika divi terorisma incidenti, kuros nogalināti seši upuri, un policija nošāvusi trīs uzbrucējus, svētdien paziņoja Londonas policija.

Uzbrukuma sākumā uz Londonas tilta mikroautobuss sabrauca gājējus. Pēc tam no mikroautobusa izlēca trīs vīrieši, kas iebruka tirgū "Borough Market" šī tilta dienvidu galā un tur sadūra cilvēkus.

Londonas policija uzskata, ka ir nošāvusi visus uzbrucējus, kas bija uzvilkuši spridzekļu vestu imitācijas. Bruņoti policisti nošāva trīs aizdomās turētos astoņu minūšu laikā pēc pirmā zvana ārkārtas situāciju dienestiem.

Londonas Ātrās palīdzības dienests pavēstīja, ka uzbrukumos uz Londonas tilta un tirgū ievainoti vairāk nekā 30 cilvēku, kuriem sniegta medicīniskā palīdzība Londonas slimnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!