Ārlietu ministrijas (ĀM) rīcībā nav ziņu, ka Indonēzijas senajā karaliskajā pilsētā Jogjakartā notikušajā zemestrīcē cietuši Latvijas iedzīvotāji, pastāstīja Ārlietu ministrijas preses sekretārs Atis Lots.
Latvijas vēstniecības Stokholmā darbinieki sazinājušies ar Indonēzijas diplomātiem, kas apliecinājuši, ka pašlaik nav ziņu par zemestrīcē cietušiem Latvijas pilsoņiem.

Arī ĀM diennakts palīdzības tālrunis 9 287 398 nav saņēmis zvanus par Latvijas iedzīvotājiem, kas atrodas zemestrīcē cietušās apkaimes tuvumā, stāstīja Lots.

Iespēja, ka šajā zemestrīcē cietuši arī Latvijas pārstāvji, ir maza, norādīja ĀM pārstāvis.

Patlaban tiek aprēķināti zemestrīces nodarītie zaudējumi un informācija, kāda veida palīdzība būs nepieciešama cietušajam reģionam.

Kā ziņots, 6,2 balles spēcīgajā zemestrīcē tūristu iecienītajā Jogjakartā un tās apkārtnē gājuši bojā vismaz 1325 cilvēki un tūkstošiem ievainoti, paziņoja Indonēzijas valdība.

Zemestrīce sagrāvusi simtiem māju biezi apdzīvotajā Jogjakartā un slimnīcu pārstāvji brīdina, ka līdz ar drupu atrakšanu upuru skaits nenovēršami pieaugs.

Zemestrīce Indonēzijas iedzīvotājos izraisīja paniku, daudziem bailēs no cunami meklējot augstākas patvēruma vietas.

Jogjakarta atrodas Indonēzijas galvenajā salā Javā un netālu no Merapi vulkāna, kurā šomēnes sākās izvirdums. Zemestrīci neizraisīja vulkāns, taču pēc pazemes grūdieniem Merapi vulkāna aktivitāte pastiprinājusies un no kalna veļas vairāk karsto gāzu mākoņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!