Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Baltijas valstu ārlietu ministri aicina Eiropas Savienību (ES) izdarīt spiedienu uz Krieviju saistībā ar opozicionāra Alekseja Navaļnija apcietināšanu.

Baltijas valstu ārlietu ministri Edgars Rinkēvičs, Gabrieļus Landsberģis un Urmass Reinsalu kopīgā vēstulē ES ārējās un drošības politikas augstajam pārstāvim Žozepam Borreljam aicina pastiprināt ES spiedienu, lai panāktu Navaļnija atbrīvošanu.

Ministri aicina apspriest šo jautājumu ES Ārlietu padomes sēdē 25. janvārī un izskatīt iespēju piemērot jaunas ES sankcijas.

Kā norādīts vēstulē, ja Krievija turpinās pārkāpt Navaļnija tiesības uz brīvību un drošību, ministri iesaka Borreljam apsvērt februāra sākumā Maskavā paredzētās vizītes atlikšanu.

Kā ziņots, Maskavas Himku tiesa pirmdien Navaļniju apcietināja uz 30 dienām līdz 15. februārim.

Navaļnijs tika aizturēts svētdien Maskavas Šeremetjevas lidostā nepilnu stundu pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidro ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus. Dienests arī tiesā pieprasījis Navaļnijam piespriesto trīsarpus gadu nosacīto cietumsodu nomainīt pret reālu ieslodzījumu.

29. janvārī notiks tiesa, vai nosacīto cietumsodu Navaļnijam nomainīt uz reālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!