Foto: LETA
Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters pirmdien devies palīgā igauņu kolēģiem, lai no Roņu salas evakuētu divus cietušos, informēja NBS.

Ap plkst. 23.40 no Igaunijas meklēšanas glābšanas un koordinācijas centra saņemta informācija par divām cietušām personām Roņu salā, kuras nepieciešams nogādāt slimnīcā. Igaunijas kolēģi informējuši, ka viņu rīcībā nav pieejams glābšanas helikopters.

Bruņoto spēku helikopters "Mi-17" ar medicīniskās palīdzības dienesta personālu nekavējoties devies uz Roņu salu, lai veiktu medicīnisko evakuāciju. Šorīt ap plkst.3.45 Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters nogādāja cietušās personas un mediķus Rīgā.

Kā pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola, divas cietušās personas bijušas pusaudzes. Pēc helikoptera ierašanās Rīgā viņas no Uzvaras parka ar Specializētās medicīnas centra brigādi tika nogādātas Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā papildu izmeklējumu veikšanai un palīdzības saņemšanai. Kā piebilda Vītola, jaunietes slimnīcā nogādātas ar dažādām traumām.

Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs aicina iedzīvotājus pirms atpūtas ūdenī rūpīgi pārdomāt, vai līdzi ir viss nepieciešamais glābšanas ekipējums. Tāpat pirms aktivitāšu sākšanas jūrā ieteicams informēt Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru, norādot paredzēto aktivitāšu vietu, laiku un kontaktpersonu krastā, kura nepieciešamības gadījumā varētu sniegt vajadzīgo informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!