Foto: Latvijas armija

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) piedalīsies militārajās mācībās Kenijas Republikā, otrdien lēma Ministru kabinets (MK).

Pieņemtais rīkojums liecina, ka "militārās mācības "Askari Storm 3/16" ir Lielbritānijas 3. divīzijas 2. brigādes organizēta bataljona līmeņa apmācība, kā arī Lielbritānijas VJTF 17 rotas sertifikācija, kurās piedalīsies 15 valstu militārās vienības vai novērotāji, lai pilnveidotu reģionālo stabilitāti un drošību, nostiprinātu partneru kapacitāti un veicinātu uzticību, uzlabojot sadarbību starp valstu bruņotajiem spēkiem".

NBS plāno piedalīties mācībās "Askari Storm 3/16" ar mērķi novērot VJTF 17 Lielbritānijas rotas sertifikāciju un precizētu Lielbritānijas bataljona kaujas standarta operācijas procedūras.

Militārās mācības Kenijā norisināsies 30. maija līdz 15. jūlijam.

Kenija robežojas ar Etiopiju, Somāliju, Tanzāniju, Ugandu un Sudānu. Kā liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) mājaslapā publicētā informācija, Kenijā ir augsts terorisma draudu līmenis.

Vēstīts, ka pērnā gada 2. aprīlī Garisas Universitātē teroristiskā organizācija "Al-Shabaab" nogalināja 148 cilvēkus.

Saskaņā ar likuma "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās" 9. panta trešo daļu lēmumu par Latvijas NBS vienību un ārvalstu bruņoto spēku piedalīšanos kopējās militārajās mācībās ārvalstīs, kuras nav Ziemeļatlantijas līguma organizācijas vai Eiropas Savienības dalībvalstis, pieņem MK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!