Foto: Aizsardzības ministrija
Latvijas Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienības tuvākajos mēnešos Latvijas teritorijā piedalīsies ar ārvalstu bruņoto spēku vienībām kopējās militārajās mācībās, liecina valdības pieņemtais rīkojums.

No 17. aprīļa līdz 29. aprīlim Latvijā plānots organizēt NBS un ārvalstu vienību kopējās militārās mācības "Summer Shield XIII". Tās ir sauszemes spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Kanādas, Vācijas, ASV, Lietuvas un Somijas.

No 6. maija līdz 13. maijam Latvijas teritorijā plānots organizēt NBS un ārvalstu vienību kopējās militārās mācības "Baltic Fortress 16". Tās būs jūras spēku mācības. Tajās piedalās bruņoto spēku vienības no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, kā arī divām NATO grupām.

Savukārt no 11. jūnija līdz 22. jūnijam Latvijas teritorijā plānots organizēt militārās mācības "Saber Strike". Šīs būs apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kurās piedalīsies bruņoto spēku vienības no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, ASV, Lielbritānijas un Dānijas.

Tāpat vēstīts, ka Deklarācija par Māra Kučinska (ZZS) vadītā Ministru kabineta iecerēto darbību paredz, ka Latvija līdzdarbosies NATO kolektīvās aizsardzības sistēmas stiprināšanas pasākumos, nodrošinot uzņemošās valsts atbalstu sabiedroto spēku klātbūtnei Latvijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!