Foto: Publicitātes attēli
"Labs politiķis ir tāds politiķis, kurš spēj aizraut un uzrunāt — arī tad, ja tribīnes vietā ir DJ pults," vēstīts festivāla "Lampa" programmā. "Politiķu disko" pie DJ pults stājoties politiķiem, viņi atrādīja ne tikai muzikālo gaumi, bet arī deju soļus.

Politiķu disko, pie DJ pults stājoties amatpersonām, izskanēja kā vietējo izpildītāju klasika, tā arī pasaules atzīti hiti. Tāpat politiķi ar personīgiem stāstiem pamatoja savu dziesmu izvēli.

Diskotēkā amatpersonas izcēlās ar mūzikas žanru daudzveidību – Saeimas deputāts Māris Mičerevskis savu uzstāšanos iesāka ar Baroka laikmeta muzikālo gabalu, savukārt Finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis (JV) atspēkojās ar grupas "Queen" dziesmu. Ivara Ijaba (AP) izvēlē bija gan ukraiņu, gan vācu mūzika. Klausītājus pasākumā priecēja arī "Labvēlīgā tipa" skaņdarbi un "Prāta Vētra".

Arī pasākuma apmeklētāji novērtēja politiķu mūzikas izvēli, vienoti mājot ar telefonu lukturiem un pie straujākām dziesmā pat lecot "mošpitā".

Disko vadītājs, radio pieci.lv ētera personības Magnuss Eriņš politiķu "dueļus" noslēdza, paziņojot, ka uzvar draudzība, mīlestība un muzikālā gaume.

Uz skatuves "Apgaismo" Ruckas parkā Cēsīs un tiešraidē festivāla "Lampa" mājaslapā, kā arī portālā "Delfi" pie DJ pults Eriņa vadībā stājās Eiropas Parlamenta deputāts Ījabs, Saeimas deputāts Māris Mičerevskis, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP), Saeimas deputāts Rihards Kols (VL-TB/LNNK), Saeimas deputāte Inese Voika (AP) un finanšu ministra padomnieks budžeta jautājumos Ints Dālderis (JV).

Kā norāda festivāla rīkotāji, politiķu debates un runas daudz ko atklāj par viņu vai partijas politisko pārliecību, taču par politiķu personību runā mūzika. "Muzikālā gaume spēj ļoti trāpīgi raksturot cilvēku – ne velti mēdz teikt, ka mūzika runā tur, kur beidzas vārdi," portālam "Delfi" norādīja sarunu festivāla rīkotāji.

Kā ziņots, ka sarunu festivāls "Lampa" notiek 20. un 21. augustā Cēsu pilsētvidē, tiešsaistē un kopā skatīšanās vietās visā Latvijā. Festivāla programma ir pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!