Ministru kabineta komiteja pirmdien neakceptēja grozījumus krimināllikumā, kas paredzēja kukuļu devējiem un saņēmējiem atbildību ne tikai par kukuļa nodošanu, bet arī par piedāvāšanu un solīšanu.
Grozījumos bija paredzētas arī atbilstošas izmaiņas pantā par kukuļa pieņemšanu, proti, paredzēta atbildība arī par kukuļa piedāvājuma vai piesolījuma akceptēšanu. Amatpersonām, kuras pieņem kukuļus, draud brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem ar vai bez mantas konfiskācijas.

Paredzēti bija arī grozījumi, kuri precizē valsts amatpersonas statusu un noteic, ka par kukuļņemšanas un došanas noziegumiem ārvalstu publisko asambleju locekļi, starptautisko organizāciju amatpersonas u.c. saucamas pie atbildības līdzīgi kā valsts amatpersonas.

Likumprojekts tika izstrādāts atbilstoši Latvijas starptautiskajām saistībām, jo 1999.gada janvārī Latvija parakstījusi Eiropas Padomes krimināltiesību konvenciju, kas pašlaik tiek gatavota ratifikācijai. Pašreiz spēkā esošās kukuļošanas definīcijas neatbilst ne šīs konvencijas, ne Eiropas Savienības prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!