Foto: LETA

Viens no "Nacionālās apvienības" (NA) līderiem, iespējamais premjera amata kandidāts Roberts Zīle neuzskata, ka Jāņa Iesalnieka kandidēšana Saeimas vēlēšanās, ņemot vērā skandalozos politiķa 2011.gada izteikumus par Oslo apšaudes traģēdiju, būtu bezatbildīga.

2011.gadā Iesalnieks nolēma nekandidēt Saeimas ārkārtas vēlēšanās, pēc tam, kad sociālajā tīklā "Twitter" bija paudis  "Oslo šāvēja" Andersa Bēringa Breivika uzskatus attaisnojošu viedokli, izraisot plašu rezonansi gan sabiedrībā, gan politiskajos konkurentos.  Tolaik partijas līdzpriekšsēdētājs Roberts Zīle atzinīgi vērtēja Iesalnieka lēmumu nekandidēt, dēvējot to par "atbildīgu rīcību".

2014.gada Saeimas vēlēšanās Iesalnieks atkal ir partijas kandidātu sarakstā. Tagad Zīle uzskata, ka gaidāmajās vēlēšanās nav pamata nosodīt Ieslanieka kandidēšanu.

"Gan dzīvē kopumā, gan politikā viss mainās diezgan strauji. Kopš 2011. gada NA ir valdības partija, un es domāju, ka mēs valdībā esam darbojušies pietiekami atbildīgi. To pašu es varu teikt arī par Iesalnieka kunga darbu Saeimas frakcijas vecākā konsultanta amatā. Es neuzskatu, ka daži neapdomīgi jaunības izteikumi var būt par pamatu, lai liegtu cilvēkam darboties aktīvajā politikā uz mūžu. Taču, protams, vēlētāji būs tie, kas novērtēs, vai Jānis Iesalnieks ir cienīgs kļūt par Saeimas deputātu," uzskata Zīle.

12. Saeimas vēlēšanās notiks šogad oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!