Foto: Mango
Jaunievēlētais 12. Saeimas deputāts Arturs Kaimiņš (RA) savā videoblogā šonedēļ pieļāvis, ka parlamenta kafejnīcā atkal atgriezīsies alkohols un tiks tirgots alus. Lai gan Saeimas ēdnīcā patiešām parādījusies pudeļu vitrīna, kuru rotā "Lāčplēša alus" reklāmas, kafejnīcas pārstāvji portālam "Delfi" uzsver, ka alkoholu Saeimā neviens nepārdos arī turpmāk.

Savā videoblogā Kaimiņš norāda uz kādu tikko atvestu dzērienu ledusskapi, kuru rotā "Lāčplēša" alus zīmols. Deputāts sparīgi komentē, ka nu atkal Saeimā varēšot dzert. "Mums atnesa aliņu. Tagad mums būs alus, varēs dzert noteikti", norāda Kaimiņš, kurš videoblogā arī filozofē, ka varbūt alus nemaz nav alkohols, viņš arī prāto, ka "it kā nevar dzert, bet dzer."

Kafejnīcas SIA "MISE VK" pārstāvji gan norāda, ka deputāta minējums esot aplams. "Kāda starpība, kas ledusskapim uz sāniem? Pārdosim tur ūdeni un bezalkoholiskus atspirdzinošos dzērienus. Saeimā alkoholu nemaz nedrīkst," portālam "Delfi" uzsvēra kafejnīcas pārstāvji.

Jau vēstīts, ka kopš 2011.gada Saeimas kafejnīcā vairs netiek tirgoti alkoholiskie dzērieni.

Tā laika Saeimas Saimnieciskās komisijas priekšsēdētāja Ilze Viņķele (V) skaidroja, ka ideja par alkohola tirgošanas pārtraukšanu radusies 2010.gadā un vētraini apspriesta komisijā. Pēc tam sagatavots priekšlikums, ka, slēdzot jaunu līgumu ar kafejnīcas apsaimniekotāju, tajā tiks iekļauta šāda prasība.

Pati kā veselības jomas speciāliste uzskatu, ka Saeima nav tā vieta, kur tirgot alkoholu. Tā ir darba vieta, kurā ne darbiniekiem, ne deputātiem, ne viesiem neklātos cilāt "paģiru graķīšus"," norādīja Viņķele.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!