Rīgas domes budžeta komisija nav atbalstījusi iecerēto Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieku algu paaugstinājumu, šodien Drošības un kārtības jautājumu komitejā informēja RPP pārstāvji.
Budžeta komisija nolēmusi, ka nākamā gada budžetu pilsētas investīciju programma 2006.gadam jāsamazina par 56%, savukārt pamatbudžeta sadaļas samazinājums paredzēts par 35%, tādēļ paaugstināt algas nebūs iespējams.

Tika lūgts komitejas atbalsts, lai saglabātu iepriekš paredzēto finansējumu.

Komitejas deputāti nolēma, ka atbalstīs iepriekš paredzētā finansējuma - divu miljonu latu - piešķiršanu RPP. Tika atzīts, ka drošība ir viena no Rīgas domes prioritātēm, turklāt Pašvaldības policijas atalgojums joprojām ir nepietiekams un ievērojami atpaliek no citu spēka struktūru finansējuma. Galu galā, pēdējo četru mēnešu laikā darbu Pašvaldības policijā uzteikuši 39 darbinieki, informēja domes pārstāve Maruta Bukleviča.

Deputāti nolēma iestāties arī par Rīgas Atkarības profilakses centra lūgumu saglabāt pamatbudžeta pieprasījumu 6400 latu apjomā, savukārt investīciju programmu - 8000 latu apjomā.

Jau ziņots, ka RPP darbinieku algas bija paredzēts paaugstināt par 46%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!