Rīgas domes Vides komiteja otrdien atbalstīja nosacījumus Ķīpsalas detālā plāna grozījumu izstrādāšanai, kas neļauj īstenot ieceri salu mākslīgi paplašināt un būvēt plašu ēku kompleksu.
Vides departamenta izstrādātajos nosacījumos pausts, ka Daugavas malu drīkstēs izmantot tikai krastu nostiprināšanai un lai novērstu to eroziju, bet upes spoguļa teritorijas samazināšanu plānot nedrīkstēs.

Izstrādājot detālplānojumu iecerēts gar ielām palielināt zaļo zonu un visā salas teritorijā samazināt apbūves blīvumu.

RD Attīstības komiteja pavasarī konceptuāli atbalstīja ieceri Daugavas krastā Ķīpsalā mākslīgi paplašināt salu, uz tās uzbūvējot plašu ēku kompleksu. SIA "Euroline", kuras viens no līdzīpašniekiem ir uzņēmējs Viesturs Koziols, izstrādātā iecere paredz septiņu hektāru plašā teritorijā uzbūvēt dzīvojamās, tirdzniecības un atpūtas ēkas. Vēl gan nav izlemts, vai teritoriju paplašinās ar smilšu uzbērumu vai arī ēkas cels uz pāļiem.

Asi pret šo ieceri iebilda vides aktīvisti un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Ivars Gaters. Pēc viņa pārmetumiem par pieļautajiem pārkāpumiem biroju ēkas "Saules akmens" projekta saskaņošanā RD nolēma grozīt Ķīpsalas detālplānojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!