Foto: F64
Saeima, izskatot priekšlikumus grozījumiem Valsts civildienesta likumā, nolēma neatbalstīt Artusa Kaimiņa ("KPV LV") ierosinājumu noteikt, ka civildienesta ierēdņa amata pretendenti nevar būt uzturlīdzekļu parādnieki.

Viņš rosināja likumā papildināt civildienesta ierēdņa pretendenta prasības, nosakot, ka persona var pretendēt uz amatu, ja "nav atzīta par parādnieku Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā noteiktajā kārtībā".

Kaimiņš atgādināja, ka "pirms trim nedēļām mēs pieņēmām šeit likumu par to, ka tie cilvēki, kas nemaksā alimentus saviem bērniem, viņiem tiks liegts vadīt autotransportlīdzekli".

"Es jums varu izstāstīt tādu lietu. Pēdējo trīs nedēļu laikā Uzturlīdzekļu garantiju fondā ir ieskaitīti vismaz 500 000 eiro. Pusmiljons pa trijām nedēļām ir ieskaitīti!" uzsvēra deputāts. "Ar šo te likumu mēs divu nedēļu laikā esam paņēmuši un dabūjuši jau pusmiljonu iekšā! Pus miljonu iekšā! Aplausi mums visiem!"

"Ja viņš ir ierēdnis un viņam vajag strādāt, lai viņš varētu atbalstīt savu bērnu, tad "okej", ej un strādā, bet uztaisi kontaktu ar Uzturlīdzekļu garantiju fondu! Tas ir tas, kas iekļaujas šajā priekšlikumā. Tā kā nevajag aizstāvēt, ierēdņi nav kaut kādas svētās govis!" skaidroja Kaimiņš.

Sergejs Dolgopolovs (S) gan aicināja Saeimu par priekšlikumu nebalsot: "Dabīgi, katrā priekšlikumā ir kaut kāds racionālais grauds, bet tomēr ir jābūt zināmai samērīguma sajūtai. Šajā gadījumā mēs varam piekabināt ļoti daudzas prasības."

Kaimiņa priekšlikumu Saeimas vairākums neatbalstīja. Valdis Kalnozols (ZZS), paužot neapmierinātību par ierosinājumu, aicināja Kaimiņu būt par vīrieti un radīt bērnus.

Saeimā otrajā lasījumā atbalstītais likumprojekts paredz izvirzīt valsts ierēdnim stingrākus kritērijus. Proti, grozījumi paredz likumu papildināt ar normu, ka uz valsts civildienesta ierēdņa amatu var pretendēt personas, kurām nav saglabājušās tāda administratīvā soda darbības sekas, kas liedz ieņemt valsts amatpersonas amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!