Rīgas domes Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komiteja pirmdien akceptēja Rīgas domes lēmuma projektu, kurā paredzēts noraidīt zvērināta advokāta Egīla Lasmaņa un SIA "JS Riska vadības grupa" privatizācijas ierosinājumus par pašvaldības SIA "Rīgas nami" kapitāla daļu privatizāciju, informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Atteikums nodod privatizācijai "Rīgas namu" kapitāla daļas pamatots ar to, ka šī sabiedrība ir nepieciešama publiskas personas komercdarbības veikšanai nozarē, kurā infrastruktūras attīstībai nepieciešami lieli kapitālieguldījumi, lai sniegtu Rīgas pilsētas pašvaldības iestādēm un institūcijām nepieciešamos pakalpojumus, tādējādi pastarpināti nodrošinot Rīgas pilsētas pašvaldības funkciju un uzdevumu izpildi.

SIA "Rīgas nami" pamatdarbība ir Rīgas pilsētas pašvaldībai piederošā un piekrītošā nekustamā īpašuma, kas nodots sabiedrības pārvaldīšanā, apsaimniekošana. Tās rezultātā iegūtie naudas līdzekļi tiek izlietoti attiecīgo īpašumu uzturēšanai, remontam, rekonstrukcijai, objektu celtniecībai un pilsētas attīstības plāna projektu izstrādāšanai un realizācijai, kā arī Rātsnama funkciju nodrošināšanai un Melngalvju nama kompleksa uzturēšanai. Visas SIA kapitāla daļas pieder Rīgas pilsētas pašvaldībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!