Valsts galvenais notārs neatcels lēmumu par komercsabiedrības "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" (DLRTC) izslēgšanu no Uzņēmumu reģistra (UR), portālu "Delfi" informēja UR Sabiedrisko attiecību vecākā eksperte Līga Brice.

Lūgumu atcelt UR valsts notāra lēmumu izslēgt komercsabiedrību DLRTC no Komercreģistra, izteica prokuratūra. Taču UR norāda, ka "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) nesaskata savu tiesību un tiesisko interešu aizskārumu, lai administratīvais process par DLRTC izslēgšanu no komercreģistra tiktu uzsākts no jauna.

Izskatot prokurora Agņa Pormaļa iesniegumu, kurā lūgts atcelt DLRTC izslēgšanu no Komercreģistra, kā arī uzsākt no jauna administratīvo procesu par tās izslēgšanu no Komercreģista, UR galvenā valsts notāra vietas izpildītājs Helmuts Jauja nolēmis iesniegumu nevērtēt pēc būtības.

Prokurors savā iesniegumā norādījis, ka saskaņā ar likumu uzstājas kā LVRTC, kas bija vienīgais DLRTC īpašnieks, aizskarto tiesību un tiesisko interešu aizstāvis. Taču, UR lietas izskatīšanas gaitā noskaidrots - LVRTC nesaskatot savu tiesību un tiesisko interešu aizskārumu, lai administratīvais process par DLRTC izslēgšanu no komercreģistra tiktu uzsākts no jauna. Saskaņā ar Administratīvā procesa likumu, UR noteicošais ir LVRTC viedoklis, norāda Brice.

"Esam izskatījuši iespēju pārskatīt lēmumu par DLRTC izslēgšanu no Komercreģistra, bet dokumenti, kas bija par pamatu izslēgšanai, atbilst likuma prasībām. Apstākļi, uz kuriem norāda prokuratūra, ir atzīstami par faktiskajiem, kuru pārbaude neietilpst UR kompetencē," uzsver Jauja.

Prokurors noteikti vērsīsies UR, lai iepazītos ar dokumentiem, uz kuru pamata UR galvenais valsts notārs pieņēma šādu lēmumu, portālu "Delfi" informēja prokuratūras preses centrā. Tiks lemts par tālāko rīcību un vērtēts, cik likumīga un LVRTC interesēm atbilstoša ir šī uzņēmuma vadītāju rīcība, kuras rezultātā šis valsts uzņēmums atsakās no iespējas atgūt summas, kas mērāmas miljonos.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka prokuratūra sāka kriminālprocesu par DLRTC likvidāciju. Pērn, 26.novembrī, tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas pirmajā tiesas sēdē Rīgas apgabaltiesā konstatēts, ka lietā par cietušo atzītais DLRTC oktobra sākumā likvidēts. Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas prokurors Edvīns Piliksers tiesas sēdē izvirzīja jautājumu - ko lietā pieaicināt kā cietušo. Piliksers iepriekš portālam "Delfi" norādīja, ka cietušā likvidēšana ir tīša krimināla pretdarbība.

2006.gada 13.oktobrī DLRTC lūdza sevi atzīt par cietušo tā dēvētajā digitālās televīzijas krimināllietā un 18.oktobrī DLRTC cietušā statusu ieguva ar prokurora - procesa virzītāja lēmumu. Taču jau 28.decembrī, LVRTC nolēma meitas firmu likvidēt. Dienu vēlāk, 29.decembrī DLRTC nosūtīja prokuratūrai zaudējumu tāmi, kuras kopējā summa sastāda 2,3 miljonus latu. Prokuratūrai nav informācijas, ka DLRTC būtu nolēmis lietā tomēr nepiedalīties kā cietušais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!