Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) 16.martā rīkos desmit minūšu ilgu protesta akciju, kurā aicina piedalīties ne tikai iekšlietu sistēmas darbiniekus, bet arī citās jomās strādājošos, informēja NPA priekšsēdētājs Armands Augustāns.
Akciju plānots rīkot 16.martā no pulksten 12:00 līdz pulksten 12:10.

NPA aicina šajā laikā „visā Latvijas teritorijā, Latvijas vēstniecībās, konsulātos, pārstāvniecībās ārvalstīs apturēt jebkuru darbu (visa veida autotransporta kustību, jebkādu citu darbību un tml.), izņemot jomas, kuras garantē cilvēku drošību un veselību. Televīzijas un radio kanālos šajā laikā ziņot par Latvijā notiekošo protestu akciju, bet ziņu aģentūru un interneta portālos izvietot informāciju par notiekošo akciju".

Protesa akcijā NPA vēlas pieminēt „tos cilvēkus, kas pēdējos gados valdības nemākulīgas darbības rezultātā zaudēja dzīvību, veselību, kas kļuva par bezpajumtniekiem, invalīdiem, bāreņiem, kas nespēj saņemt atbilstošus medicīniskos pakalpojumus, kas cieša badu, aukstumu, kam ir liegts mācīties naudas (nevis zināšanu) trūkuma dēļ, kas bija spiesti aizbraukt no Latvijas ekonomisko stāvokļa dēļ, kas zaudēja darbu, kas nespēj iekārtot bērnu dārzā bērnu, kas ...".

Savā paziņojumā NPA norāda, ka tuvākajā laikā, ja valdība nebūtu kritusi, bija plānojusi pieprasīt iekšlietu ministra Mareka Segliņa demisiju „jo ministrs savā darbības laikā nespēja nodrošināt Latvijas iedzīvotāju drošību, darbiniekiem efektīgu un normālu pienākumu veikšanu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!