Foto: LETA
"Neatkarīgo deputātu frakcija" un deputātu bloks "Rīgai!" sākuši sarunas par iespējamu sadarbību, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

"Neatkarīgo deputātu frakcijā" apvienojušies četri no "Saskaņas" izslēgtie deputāti, savukārt bloku "Rīgai!" veido deputāts Oskars Putniņš un no Jaunās konservatīvās partijas izslēgtie Imants Keišs un Druvis Kleins.

Abas apvienības uzsākušas sarunas, lai saprastu vai, neraugoties uz ideoloģiskām pretrunām, abu starpā ir arī kādi saskares punkti par saimnieciskas dabas jautājumiem. Ja tādi būs, deputāti varētu izskatīt iespēju turpmāk kādos balsojumos balsot vienoti.

Vienlaikus sarunas netiekot vestas par iespējamu abu apvienību apvienošanos vai atbalstu kādam konkrētam mēra amata kandidātam.

Skaidrāks rezultāts par abu pušu iespējamo sadarbību varētu būt gaidāms nedēļas izskaņā.

Kā ziņots, deputātu bloks "Rīgai!" joprojām ir gatavi mēra amatā atbalstīt Viesturu Zepu (LA) pie nosacījuma, ka viņam ir vienots visu opozīcijas frakciju atbalsts.

Uz jautājumu, vai atbalstīs mēra amatā Oļegu Burovu (GKR), ja Zepam neizdosies nodrošināt sev pietiekamu balsu skaitu, Putniņš konkrēti neatbildēja, sakot, ka par balsojumu lems, "skatoties pēc aktuālās situācijas".

Tikmēr "Neatkarīgo deputātu frakcija" norādījusi, ka varētu atbalstīt Burova ievēlēšanu, ja ar GKR izdosies noslēgt atsevišķu sadarbības līgumu par turpmāko darbu domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!