Foto: LETA

Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija" vēl nav izlēmusi, vai atbalstīt Rīgas mēra Daiņa Turlā palikšanu amatā, aģentūrai LETA pastāstīja frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs.

Viņš norādīja, ka patlaban frakcija nav saņēmusi nekādu oficiālu informāciju par opozīcijas plāniem izteikt Turlajam neuzticību, tādēļ šis jautājums vēl nav apspriests.

Savukārt, komentējot frakcijas tikšanos ar Turlo, lai pārrunātu turpmāko darbu domē, Petrovs norādīja, ka mēra teikto drīzāk varētu uzskatīt par "situācijas izklāstu", nevis piedāvājumu sadarboties.

"Patiesībā jautājumu pēc šīs sanāksmes ir daudz vairāk nekā atbilžu. Grūti teikt, kā viņš iedomājas to visu realizēt, ja nespēj nodrošināt balsu vairākumu," pauda Petrovs.

Vienlaikus viņš pauda viedokli, ka ārkārtas vēlēšanas būtu galējais solis situācijas risināšanā, jo, viņaprāt, 32 deputāti savā starpā var mēģināt vienoties par darbu. "Ja nekādu vienošanos neizdosies panākt, tad gan citas izejas nebūs," sacīja politiķis.

Tāpat viņš norādīja, ka ir gatavs tuvākajā laikā "spert pirmo soli" sarunās ar opozīciju, lai saprastu, vai tā vispār ir gatava ar viņu frakciju pārrunāt kādu sadarbību.

Petrovs stāstīja, ka trešdien, 5.jūnijā, mēģinās satikties ar opozīcijas pārstāvjiem, lai uzklausītu viņu argumentus rosinājumam Turlo gāzt no amata. Vienlaikus viņš apliecināja, ka visi četri jaunizveidotās frakcijas deputāti šajā jautājumā balsos vienoti.

Kā ziņots, visas Rīgas domes opozīcijas frakcijas vienojušās parakstīties par ārkārtas sēdes sasaukšanu, kurā tiks rosināts izteikt neuzticību Rīgas mēram Dainim Turlajam (GKR), aģentūrai LETA apstiprināja deputāts Vilnis Ķirsis (V).

Viņš norādīja, ka tuvākajās dienās tiks savākti nepieciešamie paraksti un pieprasījums tiks iesniegts domes vadībai. Šādu lēmumu opozīcija pieņēmusi pēc šodien notikušajām sarunām ar Turlo, kurā tika uzklausīts viņa redzējums par turpmāko domes darbu.

Tāpat ziņots, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Šonedēļ no partijas izslēgtie domnieki dibinājuši savu frakciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!