Foto: F64
Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģionālā centra arodorganizācija, solidarizējoties ar ģimenes ārstu uzsākto streiku, arī ir gatavi rīkot protesta akciju sākot ar 2017. gada 1. augustu, portālam "Delfi" pavēstīja arodorganizācijas pārstāvis Rafaels Ciekurs.

Arodorganizācija atgādina, ka Veselības ministrija nav izrādījusi interesi uzsākt konstruktīvas sarunas ar arodorganizāciju, kā arī neuzskata par vajadzību atbildēt uz arodorganizācijas nosūtītajām vēstulēm.

"Ņemot vērā visu iepriekš minēto un Veselības ministrijas turpmāku klaju sabiedriskās organizācijas ignorēšanu, arodorganizācija nolēmusi veicināt protesta akciju rīkošanu. Kā viena no iespējamajām protesta akcijām, ko ierosinājuši arodorganizācijas biedri - ar 2017.gada 1. augustu NMPD Rīgas reģionālā centra darbinieki masveidā pāriet strādāt uz pusslodzi, tas ir, līdz astoņdesmit stundām mēnesī," sacīja Ciekurs.

"Tās ir aptuveni 70 brigādes. Tās aptver terotoriju no Jūrmalas līdz Ķekavai, Olainei un pat līdz Salaspilij," sarunā ar "Delfi" skaidroja Ciekurs.

Ziņots, ka ģimenes ārstu streiks notiks kā plānots un sāksies 3. jūlijā pulksten 12.00.

Nacionālais veselības dienests (NVD) aicina iedzīvotājus sagatavoties ģimenes ārstu streikam, tostarp pacientiem ar hroniskām slimībām būtu jāpārskata viņu rīcībā esošie medikamenti un nepieciešamības gadījumā jau šonedēļ jāvēršas pie sava ģimenes ārsta, lai saņemtu nepieciešamās receptes.

Tāpat vēstīts, ka Veselības ministrijas (VM) un Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas streika sarunās 26. jūnijā vienošanās netika panākta, tāpēc 3. jūlijā sāksies ģimenes ārstu streiks.

"Diemžēl vienošanās ar VM šodien nav panākta, jo VM piedāvājums bija tāds pats kā iepriekš un nekāda pretimnākšana nav bijusi. Palikām katrs savās pozīcijās, līdz ar to vairs sarunu nebūs un 3. jūlijā pulksten 12 Latvijā sāksies ģimenes ārstu streiks," trešdien sacīja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Streika laikā tiks pārtraukta ģimenes ārsta pakalpojumu sniegšana līdz brīdim, kad izdosies panākt vienošanos ar VM un valdību par streika prasību izpildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!