Janvārī nedaudz samazinājies premjera Einara Repšes vadītā "Jaunā laika" atbalstītāju skaits, tomēr popularitātes ziņā šī partija joprojām krietni apsteidz pārējās.
Ja Saeimas vēlēšanas notiktu janvārī, par "Jauno laiku" balsotu 27,3% Latvijas pilsoņu, liecina "Latvijas faktu" aptauja. Decembrī par "Jauno laiku" bija gatavi balsot 28,5% aptaujāto.

Popularitātes ziņā otrā ir opozīcijā esošā Tautas partija ar 6,2% (8% decembrī), tai uz pēdām min kreiso spēku apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" ar 6,1% (7,4% decembrī).

Ja vēlēšanas notiktu janvārī, Saeimā iekļūtu arī Tautas Saskaņas partija ar 5,8% balsu un koalīcijā pārstāvētā Zaļo un zemnieku savienība ar 5%.

No 8.Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem parlamentā neiekļūtu valdībā pārstāvētā apvienība "Tēvzemei un Brīvibai"/LNNK ar 4,2% atbalstītāju, no valdības aizgājusī Latvijas Pirmā partija ar 2,3%, Sociālistiskā partija (1,8%), partija BITE (0,9%) un kustība "Līdztiesība" (0%).

8.Saeimā neievēlētā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija janvārī bauda 2,9% vēlētāju atbalstu, bet "Latvijas ceļu" atbalsta 2,5% vēlētāju.

Pārējo partiju reitingi nesasniedz pat 1%, savukārt 1,8% balsotu par jaunu, vēl neizveidotu partiju.

Mēneša laikā par 3,6% pieaudzis neizlēmīgo īpatsvars - janvārī 23,6% aptaujāto nebija izšķīrušies par atbalstu kādai partijai, bet 9% aptaujas dalībnieku uz vēlēšanām neietu.

Aptauja veikta no 16. līdz 23.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!