Foto: LETA
Pirmās nedēļas laikā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļās jauno identifikācijas karti (eID) noformējis 3251 iedzīvotājs, portālu "Delfi" informēja PMLP pārstāvis Andrejs Rjabcevs.

Vislielākā interese par personas apliecībām pirmajā nedēļā bijusi Rīgā, jo gandrīz puse no visiem iesniegumiem – 1555 - saņemta Rīgas nodaļās. Ārpus galvaspilsētas visaktīvāk iedzīvotāji jaunajam dokumentam pieteikušies Daugavpilī, kur eID saņēmuši 161 cilvēki, Jelgavā - 131, Valmierā - 129 un Liepājā - 105. Aktīvi jauno dokumentu pirmajā nedēļā noformējuši arī ārvalstīs mītošie Latvijas valstpiederīgie, jo 69 identifikācijas karšu pieteikumi iesniegti Latvijas vēstniecībās ārvalstīs, informē Rjabcevs.

"Interese par personas apliecībām pirmajā nedēļā ir vērtējama kā ļoti liela un tas apliecina, ka šāda veida dokuments Latvijā ir bijis gaidīts un pieprasīts," komentē PMLP priekšnieks Vilnis Jēkabsons. Viņš norāda, ka tas ir ne tikai ērts un praktisks dokuments, bet arī funkcionāls un noderīgs, jo ļauj apliecināt savu identitāti ne tikai klātienē, bet arī attālināti interneta vidē. "Man ir prieks, ka iedzīvotāji šo dokumentu ir novērtējuši un esmu pārliecināts, ka tas atvieglos viņu ikdienu gan tepat Latvijā, gan arī, dodoties ceļojumos," tā Jēkabsons.

Jau vēstīts, ka sākot ar 2.aprīli, Latvijā uzsākts izsniegt jaunu personu apliecinošu dokumenta veidu – personas apliecības jeb identifikācijas kartes. Šis dokuments nav obligāts, un iedzīvotāji turpmāk paši varēs izvēlēties, kādu dokumentu noformēt un izmantot. Ja līdz šim ikvienam, kas vecāks par 15 gadiem, bija obligāti jānoformē pase, tad turpmāk ikviens Latvijas iedzīvotājs varēs izvēlēties sev piemērotāko dokumenta veidu – pasi, personas apliecību vai pat abus šos dokumentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!