Foto: F64

Aizvadītajā nedēļas nogalē dzēsti 24 kūlas ugunsgrēki. Kopš 13. februāra, kad tika reģistrēts šī gada pirmais kūlas ugunsgrēks, dzēsti jau 36 kūlas ugunsgrēki, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Dienests atgādina, ka kūlas dedzināšana ir sodāma rīcība – pērnās zāles dedzināšana nodara postu videi, kā arī apdraud cilvēku veselību, dzīvību un īpašumus.

Glābēji svētdien pulksten 15.43 saņēma izsaukumu Lapskalna ielā Jelgavā, kur dega divstāvu saimniecības ēkas, kurā bija izbūvēts autoserviss, jumta konstrukcija un vieglā automašīna 107 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 18.03 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Sestdien pulksten 17.03 izsaukums Valkā, kur trīsstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega dīvāns divu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās bija evakuējušies pieci cilvēki. No piedūmotām telpām tika izglābts viens cilvēks. Pulksten 17.43 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Piektdien pulksten 23.13 izsaukums Dienvidkurzemes novada Virgas pagastā, kur divstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī bija degusi gulta un plaukts četru kvadrātmetru platībā.

Liesmas tika nodzēstas pirms VUGD ierašanās un no ēkas bija evakuējušies astoņi cilvēki. Notikumā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Ugunsdzēsēji pārbaudīja telpas un pulksten 00.40 darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 12.47 izsaukums uz Durbes ielu Jūrmalā, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī dega istaba 25 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Glābēji piedūmotajā telpā atrada cilvēku, kurš bija cietis, un nogādāja pie NMPD mediķiem.

Pulksten 14.45 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD saņēma 167 izsaukumus – 73 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem 24 bija kūlas ugunsgrēki, 65 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!