Foto: F64
Salīdzinot ar nedēļas sākumu, laika apstākļi Latvijā ir būtiski mainījušies un nedēļas nogalē gaidāms mēreni silts laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.

Karstās kontinentālās gaisa masas ir atkāpušās tālu uz dienvidaustrumiem, šo procesu ceturtdien pavadīja ilgstošs un stiprs lietus, dienas laikā visvairāk nolija galvaspilsētā, kur nokrišņu daudzums jau tuvojās pusei no mēneša normas.

Turpmāk laika apstākļus noteiks Atlantijas ciklons – gan brīvdienās, gan arī nākamajā darba nedēļā viena aiz otras Latvijai tuvosies tā sauktās atmosfēras frontes – mākoņu zonas, kas nesīs dažādas intensitātes lietu. Visvairāk līs pirmdien dienas laikā un naktī uz otrdienu.

Bet gaiss vēl būs mēreni silts – brīvdienās un darba nedēļas pirmajā pusē naktīs temperatūra var pazemināties līdz +11...+18 grādiem, bet dienas laikā gaiss saulē aizvien iesils līdz +18...+24 grādiem, tikai darba nedēļas izskaņā, kad vēji iegriezīsies no ziemeļrietumu puses, Latvijā ieplūdīs vēl vēsākas gaisa masas, un dienas laikā temperatūra vairs nekur Latvijā nesasniegs +20 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!