Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē no dažādām ūdenstilpēm Latvijā kopumā izcelti pieci bojāgājuši cilvēki, portāls "Delfi" noskaidroja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Piektdien Rumbas ielā Rīgā no Daugavas upes izcelts viens bojāgājušais, bet svētdien Rēzeknes novada Mākoņkalna pagastā un Talsu novada Ģibuļu pagastā no ūdenstilpēm izcelti bojāgājuši cilvēki. Visos gadījumos cilvēki nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Sestdien neilgi pēc pulksten 14 VUGD saņemts izsaukums uz Priekuļu ielu Cēsīs, kur ūdenstilpē slīkst cilvēks. Notikuma vietā, ugunsdzēsēji ar laivu apsekoja vietu, kur pēdējo reizi cilvēks redzēts, bet cilvēku neatrada. Tika piesaistīti ūdenslīdēji un, veicot zemūdens meklēšanas darbus, bojāgājušais atrasts un izcelts krastā.

Savukārt īsi pirms 19 vakarā glābēji steidzās uz Cēsu novada Kaives pagastu, kur upē slīkst cilvēks. Notikuma vietā VUGD apsekoja norādīto vietu, kur cilvēks pazudis zem ūdens. Pēc aptuveni stundu ilgiem meklēšanas darbiem bojāgājušais atrasts un izcelts krastā.

Šogad kopumā no ūdenstilpēm Latvijā izcelti 64 bojāgājušie. Peldsezonā, no 15. maija VUGD izcēlis 35 bojāgājušus cilvēkus, liecina dienesta apkopotā statistika.

Nedēļas nogalē glābēji saņēma 57 izsaukumus uz ugunsgrēku dzēšanu.

Pirmdienas rītā Lubānas, Gulbenes un Cesvaines ugunsdzēsēji steidzās uz Gulbenes novada Līgo pagastu, kur dega fermas ēkas jumta konstrukcijas 360 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt lielāko daļu ēkas un blakus esošo šķūni ar siena ruļļiem. Liesmu izplatīšanās tika ierobežota plkst. neilgi pirms astoņiem rītā, bet konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi turpinās.

Savukārt svētdienas vakarā glābēji steidzās uz Kooperatīva ielu Jelgavā, kur ugunsgrēks izcēlies trīsstāvu dzīvojamā mājā. Notikuma vietā konstatēts, ka trešā stāva dzīvokļa virtuvē deg sadzīves mantas. Dzīvoklī atradās pieci cilvēki, kurus VUGD darbinieki izglāba, izvedot caur kāpņu telpu ārpus ēkas, un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Īsi pirms pulksten 20 saņemts izsaukums uz Dalbes ielu Olainē, kur mežā apmaldījies cilvēks. Izmantojot autocisternas skaņas signālu, cilvēkam norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Piektdien glābēji saņēma izsaukumu uz Anniņmuižas ielu Rīgā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Ugunsdzēsēji no automašīnas atbrīvoja vienu cilvēku un nodeva NMPD mediķiem. Tika sakārota ceļa braucamā daļa, un automašīnām atvienotas akumulatora klemmes.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD darbinieki steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji ēkas dūmvadā, elektrības stabs, elektrosadales skapis, siena ruļļi, sausā zāle, meža zemsedze, vieglā automašīna, dzīvojamās mājas siena, pieci šķūņi, garāža, divas saimniecības ēkas, trīs dārza mājas, divas pirtis, neapsaimniekota ēka un sešos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 157 izsaukumus – 57 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 63 uz glābšanas darbiem, bet 37 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!