Foto: F64

No 21. līdz 23. maijam Rīgā notiks starpinstitūciju mācības, lai trenētu un pilnveidotu spēju saskaņoti veikt kopējus uzdevumus, tostarp pastiprinot Rīgas ostas aizsardzību, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijas (AM) pārstāve Majore Mairita Senkevicina.

Mācības organizē Zemessardzes 1. Rīgas brigāde un tajās piedalīsies Jūras spēki, Rīgas brīvostas pārvaldes Ostas policija, Valsts robežsardze un Rīgas pašvaldības policija.

Jūras spēku uzdevumi mācībās ir kontrolēt ūdeņus, atpazīt peldošus objektus, kā arī veikt materiāltehnisko līdzekļu pārvietošanu ar laivām.

21. maijā mācības norisināsies Rīgas brīvostas teritorijā savukārt no 21. līdz 22. maijam Linezera ielā, 22. maijā Skanstes ielas apkārtnē un 23. maijā Allažu ielas rajonā.

Piektdienas vakarā Birzes ielā, Rīgā, plānots izmantot mācību munīciju, kas rada troksni, bet neapdraud iedzīvotājus.

Apmācība Zemessardzē notiek gan darba dienās, gan brīvdienās, lai sniegtu iespēju zemessargiem savā brīvajā laikā pilnveidot iemaņas, lai labāk spētu sargāt Latviju.

AM aicina iedzīvotājus nesatraukties, redzot mācību laikā karavīrus pārvietojamies pa Rīgas ielām ekipējumā un ar ieročiem. Mācības organizētas tā, lai netraucētu pilsētas satiksmes kustībai un gājējiem. Mācību laikā tiks izmantota mācību munīcija, kas rada troksni, bet nenodara kaitējumu cilvēkam un īpašumam. Mācību norises vietas pēc mācībām tiks sakoptas, atgādina AM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!