Foto: LETA

Šīs nedēļas nogalē, svētdien, 27.maijā, stāsies spēkā pasažieru pārvadātāja pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) 2012./2013.gada pasažieru vilcienu kustības saraksts, aģentūrai BNS pastāstīja PV Pasažieru informācijas un mārketinga departamenta direktors Andrejs Filipovs.

Viņš norādīja, ka atbilstoši dzelzceļa pasažieru pārvadājumu valsts pasūtījumam arī turpmāk pamatā saglabāsies pašreizējais vilcienu saraksts, tomēr, ņemot vērā atsevišķos dzelzceļa posmos noteiktās kustības ātruma izmaiņas, nedaudz mainīti gandrīz visu maršrutu elektrovilcienu un dīzeļvilcienu atiešanas un pienākšanas laiki.

Filipovs informēja, ka būtiskākās izmaiņas jaunajā vilcienu kustības sarakstā ir saistītas ar otrā sliežu ceļa izbūvi iecirknī Skrīveri–Krustpils. "Šā projekta ietvaros veicamo darbu laikā noteikti vilcienu kustības ātruma ierobežojumi, kuri ietekmēs visu minētajā iecirknī kursējošo vilcienu grafiku – par aptuveni 10–15 minūtēm palielināsies vilcienu atrašanās laiks ceļā –, turklāt samazināta arī vilcienu kustības intensitāte," sacīja PV pārstāvis.

Viņš arī klāstīja, ka, ņemot vērā pasažieru skaita palielināšanos vasaras sezonā, labos laika apstākļos PV iecerējis palielināt reisu skaitu virzienos uz Jūrmalu un Saulkrastiem. Tādējādi vilcieni saulainās vasaras dienās uz Dubultiem kursēs ar 10 līdz 17 minūšu intervālu, uz Vecāķiem – ar 20 līdz 25 minūšu intervālu, savukārt uz Carnikavu vilcieni no Rīgas centrālās stacijas saulainās vasaras dienās aties ik pēc 25 līdz 40 minūtēm. Par papildu reisu norīkošanu tiks izlemts vienu dienu iepriekš, paskaidroja Filipovs.

Tāpat paredzēts, ka vasarā labos laika apstākļos brīvdienās būs papildu elektrovilcieni maršrutā Ogre–Vecāķi–Ogre, lai Ogres, Salaspils un Ķengaraga iedzīvotāji, neiebraucot Rīgas pasažieru stacijā, varētu nokļūt uz pludmali Vecāķos, savukārt vakarā doties atpakaļ. Paredzēts, ka vilciens no Ogres aties pulksten 10.24, no Salaspils – pulksten 10.40, savukārt no Vecāķiem atpakaļ tas dosies pulksten 17.12. "Iepriekš šāds maršruts darbojās pirms pieciem gadiem," piebilda Filipovs.

Viņš uzsvēra, ka vasaras laikā papildu vilcienus paredzēts norīkot arī uz vietām, kur tajā brīdī plānoti cilvēku apmeklēti kultūras pasākumi.

Vienlaikus PV pārstāvis norādīja, ka 19.maijā sācis darboties arī dīzeļvilciena maršruts Rīga–Madona–Cesvaine–Gulbene, kurā vilciens turpmāk kursēs reizi nedēļā – sestdienās.

Sīkāka informācija par izmaiņām pieejama dzelzceļa stacijās, PV klientu apkalpošanas centrā "i punkts", zvanot pa "i punkta" informatīvo tālruni, kā arī PV interneta mājaslapā.

PV ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no valstij piederošās Latvijas dzelzceļa kompānijas "Latvijas dzelzceļš" veiktajām funkcijām. Iepriekš PV 100% bija "Latvijas dzelzceļa" meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī PV tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!