Foto: Shutterstock

Glābjot nelaimē nonākušus dzīvniekus, nedēļas nogalē ugunsdzēsēji palīdzējuši vairākiem kaķiem, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Sestdien ugunsdzēsēji Dundagas novadā ar trepju palīdzību no koka nocēla kaķi, bet Biķernieku ielā Rīgā kaķi nocēla no trešā stāva palodzes. Svētdien glābēji Praulienas ielā Rīgā no vienstāva ēkas jumta nocēla kaķi, kurš saviem spēkiem nespēja nokļūt lejā.

Tāpat aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, atkritumu tvertne, skaidas, siltumizolācija, riepas, zaru kaudze, pagraba logs, grīda, siena, jumta konstrukcijas, sienas un griestu pārsegums, plastmasas tualetes, vieglā automašīna, šķūnis un mikroautobuss, divi šķūņi, pirts, dārza māja, neapsaimniekota ēka, sodrēji piecu ēku dūmvados un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 97 izsaukumus – 58 uz ugunsgrēku dzēšanu, 29 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Jau ziņots, ka tāpat nedēļas nogalē dzēsti 13 kūlas ugunsgrēki, kuru kopējā platība bija 1,9 hektāri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!