Foto: LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dzēsis 40 ugunsgrēkus. Sestdien ugunsgrēkā Rīgā bojā gājis viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Naktī uz svētdienu VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī dega mēbeles. Dzīvoklī tika atrasts viens bojā gājis cilvēks.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 20 cilvēki. Dzīvoklī, kur izcēlās ugunsgrēks, dūmu detektors nebija uzstādīts, bet bija nostrādājis detektors, kurš atradās trešā stāva kaimiņu dzīvoklī, informēja VUGD pārstāve.

Savukārt svētdienas vakarā ugunsdzēsēji steidzās uz Ikšķiles novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies koka dzīvojamā mājā.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deg pirmā stāva grīda un starpstāvu pārsegums.

Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Neilgi pēc pusnakts šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts, šobrīd turpinās tā dzēšanas darbi.

Sestdien glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur deviņstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī bija dedzis bez uzmanības uz ieslēgtas plīts atstāts ēdiens. Ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma un pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 60 cilvēki.

Tika saņemts izsaukums Rēzeknes novadā, kur trīsstāvu daudzdzīvokļu ēkas dzīvoklī pie krāsns dega malka. No piedūmotās ēkas tika evakuēts viens cilvēks.

VUGD saņēma izsaukumu Tukumā, kur dega vienstāva dzīvojamās mājas istabas un blakus ēkai esoša vieglā automašīna. Ēkā bija radusies gāzes noplūde no balona, un bija noticis sprādziens. Notikumā tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Glābēji saņēma izsaukumu Liepājā, kur vieglā automašīna bija iebraukusi dzīvojamās mājas sienā un aizķērusi gāzes vada cauruli. Ugunsdzēsēji nocēla automašīnu no gāzesvada, un Gāzes avārijas dienests novērsa gāzes noplūdi. No ēkas tika evakuēti četri cilvēki.

VUGD steidzās arī uz izsaukumu Rīgā, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas bēniņi.

Tika saņemts izsaukums Rīgā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī pie elektriskās plīts dega grīda. No piedūmotās ēkas tiks izglābts viens cilvēks un evakuēti četri cilvēki.

Kopumā aizvadītajās diennaktīs VUGD saņēma 138 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 68 uz glābšanas darbiem, bet 30 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!